HEERHUGOWAARD - De bibliotheek in Heerhugowaard heeft een digitale verhalentafel. Voor die verhalentafel is de bibliotheek op zoek naar oude foto’s van de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding. Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd na de Tweede Wereldoorlog. De bibliotheek in Heerhugowaard wil hier aandacht aan besteden door vanaf 1 mei een foto tentoonstelling te organiseren op onze digitale verhalentafel. Heeft u nog oude foto’s van de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding die u wilt delen? Wij ontvangen ze graag. Dat kan digitaal of bij de klantenservice in de bibliotheek.

75 jaar bevrijding in de bibliotheek
In 2019 en 2020 herdenken we ook in de bibliotheek het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. We vieren dat we sindsdien weer in vrijheid leven. Voor onze tentoonstelling op de digitale verhalentafel vragen we u, bewoners van Heerhugowaard en omstreken, om foto’s en filmpjes die gemaakt zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog en van de bevrijding met ons te delen. Het mogen foto’s zijn van gebeurtenissen en personen maar ook van voorwerpen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hilde, Anita of Hanneke, werkzaam in de bibliotheek in Heerhugowaard of via het e-mailadres: verhaallokaal@gmail.com. Via dit mailadres kunt u de foto’s digitaal insturen of anders ook bij de balie in de bibliotheek. De foto’s worden gekopieerd zodat u het origineel zelf kunt houden. De tentoonstelling wordt georganiseerd vanaf 1 mei.

Digitale verhalentafel
De digitale verhalentafel in de bibliotheek is te vergelijken met een tablet, maar dan een reuze tablet. Door de digitale verhalentafel kunt u Heerhugowaard beleven zoals het vroeger was. U kunt op de digitale verhalentafel lokale historische materialen bekijken. In samenwerking met het Regionaal Archief en de Historische vereniging is er al veel fotomateriaal op de tafel geplaatst. Er is veel veranderd in Heerhugowaard en het is leuk en interessant om de omgeving te kunnen zien zoals het vroeger was.