HEERHUGOWAARD - Het eerste deel van de werkzaamheden in de Waarderhout zit erop. Deze bestond uit het zagen van bomen.

Door het slechte natte weer van afgelopen najaar en winter heeft het zaagwerk vertraging opgelopen, maar dit is inmiddels afgerond. Alleen de laatste stapels hout moeten nog worden weggereden. We lassen nu een pauze in voor de vogels vanwege het broedseizoen.

Deze zomer gaat Staatsbosbeheer de waterhuishouding verbeteren. Oude waterlopen worden opgeknapt en verbonden door middel van nieuwe sloten. Samen zullen ze een nieuw onafhankelijk waterstelsel vormen. Hiermee wordt de waterkwaliteit van de Waarderhout verbeterd.

De paden die nu slecht begaanbaar zijn, worden pas definitief opgeknapt na het verbeteren van de waterhuishouding. Tot die tijd worden de paden waar mogelijk geëgaliseerd, maar de grond bestaat uit natte klei en droogt langzaam op. Hierdoor blijven de paden voorlopig moeilijk begaanbaar voor recreanten met kinderwagens, rolstoelen en scootmobielen.

Samen met de participatieraad van de Waarderhout maakt Staatsbosbeheer plannen om de Waarderhout recreatief aantrekkelijker te maken. Zo komen er in de toekomst meer bankjes en komt er een waterspeelpomp in het speelbos.