HEERHUGOWAARD - Begin juni 2018 is het Poldermuseum heropend na een grondige verbouwing en heeft het een nieuwe naam gekregen: Het Oude Gemaal. De naam past bij de geschiedenis van het monumentale gebouw; het deed vroeger dienst als een poldergemaal. De pompen en elektromotoren zijn op hun plaats gebleven en hierdoor nog steeds te bewonderen. De verbouwing is financieel ondersteund door de gemeente.

Opgeknapt
Het museum toont nog steeds in tekst, beeld en voorwerpen de ontstaansgeschiedenis van het voormalige meer de Groote Waert tot de huidige moderne polder Heerhugowaard. De uitstraling van het museum past nu, na de verbouwing, meer bij deze tijd. Zo zijn de ruimtes opgeknapt en gemoderniseerd, is het originele plafond te zien en is de tentoonstelling meer inter- actief geworden. Het museumcafé De Pomp is geopend en er kunnen bootjes gehuurd worden voor een tocht naar Alkmaar.

Trouwlocatie
Het hele jaar door, óók op zaterdag, staat de grote zaal ter beschikking van de gemeente Heerhugowaard als trouwzaal. In een historische omgeving midden in het polder landschap gaven al velen elkaar het ja-woord.

Programmering
In het Oude Gemaal zijn ook regelmatig optredens en exposities. Op zondag 23 september treedt het duo Kluts en Kwijt op. Els Eekhof en Peter Smulders zingen liedjes met begeleiding van accordeon, piano, ukelele en mondharmonica. Het repertoire is Nederlandstalig. Speciaal voor deze middag zingen zij over de polders en het water. Ook de Westfriese Omringdijk komt aan bod. Een aantal zangers van de Hugo Singers vormen zo nu en dan een achtergrondkoor.

Kaarten kosten 6 euro en kunnen ter plaatse worden gekocht of www.poldermuseumheerhugowaard.nl/hetoudegemaal.

Voor meer informatie www.poldermuseumheerhugowaard.nl. Interesse in de trouwlocatie? Bij de gemeente Heerhugowaard, afdeling Burgerzaken, kunt u inlichtingen krijgen over beschikbaarheid en tarieven.