HEERHUGOWAARD - De zomertijd is de perfecte tijd om lekker te kunnen genieten van een lekkere cocktail. Ieder jaar zie je weer populaire cocktails voorbij komen. Zo heeft bijvoorbeeld ieder vakantieland zijn eigen bekende cocktail. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om naar het terras te gaan om daar een cocktail te bestellen, maar hoe leuk is het om deze zelf te kunnen maken. Hieronder lees je meer over de verschillende cocktails en wat er in zit!

Cocktail 1: Mojito


De welbekende mojito komt al jaren voor. Wanneer je dit drankje drinkt, ervaar je een hele frisse smaak. Het is een kleurrijke Cubaans drankje. De drank die niet te missen is in deze cocktail, is rum. Het beste kun je witte rum gebruiken voor dit drankje om de smaak op zijn best te krijgen. Daarnaast zit er nog bruisend water, limoen, suiker, munt en ijsblokjes in. Om het drankje leuk te kunnen serveren, kun je deze in een mooi glas doen. Het drankje is goed te herkennen aan de muntblaadjes. Door de limoen en munt creëer je een erg frisse smaak aan het drankje, dus dit is zeker een aanrader als je hiervan houdt.

Cocktail 2: Scroppino

Dit drankje is in Nederland nog niet heel bekend. Toch is dit drankje in Italië niet meer te missen. Het is een erg frisse cocktail. Dit komt omdat deze cocktail ijs bevat. De drank draait voornamelijk om prosecco. Naast de prosecco die de cocktail bevat, zit er nog citroensorbetijs en wodka in. Een goede combinatie die bijvoorbeeld als toetje gegeten kan worden. Daarnaast kan het ook een erg leuk drankje zijn op een feestje. Wanneer je een grote liefhebber bent van citroen zou je de wodka ook kunnen ruilen met limoncello. Hierdoor heb je extra veel citroensmaak.

Cocktail 3: Espresso Martini

De martini is een welbekend drankje. Zo heb je bijvoorbeeld wodka martini, maar ook gin martini. Hoewel je door de naam nu verwacht dat er Martini inzit, is niets minder waar. Gek genoeg zit er namelijk helemaal geen Martini in. De naam komt doordat het drankje geschonken wordt in een Martiniglas. Het ingrediënt dat wel erg belangrijk is bij dit drankje is natuurlijk espresso. Daarnaast zit er nog wodka, koffielikeur en eventuele koffiebonen als garnering in. De espresso martini werd in de jaren 80 erg bekend in Londen.

Cocktail 4: Cosmopolitan

De Cosmopolitan. Er is zelfs een blad naar vernoemd. Zo is het drankje in de serie Sex and the City erg populair. Hoewel dit drankje dus erg populair is in New York, zie je dit drankje op heel veel verschillende plaatsen. In het populaire drankje zit wodka, triple sec, cranberry sap, limoensap en eventueel een gebrande sinaasappelschil als garnering.

Cocktail 5: Bloody mary

De naam van het drankje Bloody mary klinkt natuurlijk niet heel erg aantrekkelijk. Toch is het drankje erg populair. De naam is afkomstig door een speciaal ingrediënt die in het drankje zit. Dit komt namelijk door het tomatensap. Hierdoor krijgt het drankje een rode en dus bloederige kleur. Naast het tomatensap zit er nog wodka, tabasco, worcestershire sauce, citroensap, zwarte peper en selderij als garnering in.