HEERHUGOWAARD - In de Protestantse Gemeente in Heerhugowaard wordt op 14 oktober 2018 om 19.00 uur in de Ontmoetingskerk, Middenweg 168, Heerhugowaard een kerkdienst gehouden met een Preek van de Leek. Dit jaar is het Gido Oude Kotte die de uitdaging wil aangaan om eens een keer achter de preeklessenaar plaats te nemen om een echte preek te houden.

Gido Oude Kotte is op 20 maart 1980 geboren in Apeldoorn en 5 jaar namens het CDA wethouder in Heerhugowaard. Hij is opgegroeid in een hechte familie waar de christelijke normen en waarden centraal stonden. Zijn vader was ook priester in de Nieuw Apostolische Kerk in Apeldoorn, de stad waar de familie Oude Kotte tot zijn 15e levensjaar heeft gewoond.

Na 15 jaar in Apeldoorn gewoond te hebben is hij, via Heerenveen, Leeuwarden en Groningen, in 2009 samen met zijn vriendin in Heerhugowaard komen wonen. Inmiddels zijn ze getrouwd en mogen ze op zeer korte termijn hun eerste kindje verwelkomen.

Voordat hij wethouder in Heerhugowaard werd, was hij docent staats- en bestuursrecht aan de Thorbecke Academie in Leeuwarden en financieel directeur van het familiebedrijf. Dit laatste doet hij samen met zijn broer. Sinds 2013 is hij wethouder in Heerhugowaard met de portefeuilles Financiën, Bedrijfsvoering, Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Als wethouder zet hij zich dagelijks in om de sociale verbindingen in de Heerhugowaardse samenleving te versterken. “In onze samenleving sta je met mensen in verbinding. Via familiebanden en vriendschap, via lidmaatschap van een sport- en/of muziekvereniging of via een geloofsgemeenschap. Die sociale verbindingen zijn de kracht van onze samenleving.” Daar wil hij in de Preek van de Leek verder op ingaan. “Je komt in dit werk regelmatig breuklijnen tegen in onze samenleving. En die moeten bespreekbaar gemaakt worden”

Van harte welkom op 14 oktober 2018 om 19.00 uur in de Ontmoetingskerk!