NEDERLAND - Ondanks een flink aantal buien op zaterdagavond en in de nacht naar Bevrijdingsdag lijkt 5 mei zelf grotendeels droog te verlopen. Ook de rest van de week lijken de kansen op neerslag klein bij temperaturen van 16 tot 20 graden.


Zondag viert Nederland de vrijheid en op de meeste plekken ziet het er gunstig uit. In het zuiden en midden blijft het een groot gedeelte van de dag droog met veel ruimte voor de zon. In het noorden van het land zijn vooral in de ochtend nog flink wat buien mogelijk, maar in de middag krijgt de zon het ook hier uiteindelijk voor het zeggen. De meeste festivals beginnen pas na het middaguur en dan is het op de meeste plaatsen in ons land dus droog en vrij zonnig.

De nieuwe week begint droog en vrij zonnig. Maandag komt er in de loop van de dag meer bewolking voor en vooral in het zuiden is een enkele bui mogelijk. Elders in het land blijft het droog met een mix van wolken en zon. De temperatuur valt met 15 graden in de kop van Noord-Holland tot ruim 19 graden in het zuidoosten weer wat hoger uit.

Ook dinsdag kunnen we genieten van aangenaam voorjaarsweer. Lokaal kan nog een enkele bui vallen, maar op de meeste plaatsen blijft het gewoon droog. De zon schijnt regelmatig en met maxima van 14 tot 18 graden is het prima buitenweer!

De dagen daarna lijken er ook een paar droge en zonnige dagen in het verschiet te zitten. Bij een matige noordwestenwind zal het woensdag en donderdag zo'n 15 tot 17 graden worden.

Helemaal zeker is het nog niet, maar de kans is groot dat we het ook richting het volgende weekend gewoon droog houden. Zowel vrijdag als in het weekend schijnt de zon regelmatig en de temperaturen lopen weer iets op richting de 20 graden. Dat zijn vrij gebruikelijke waarden voor de tijd van het jaar.