HEERHUGOWAARD - Zoek je een nieuwe vloer voor een bepaalde ruimte in huis? Dan zijn er natuurlijk talloze mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Vloeren zijn te koop in verschillende soorten, kleuren en stijlen en het kan daarom lastig zijn om te bepalen wat voor jou de beste keuze is. Het is daarom goed om research te doen naar de verschillende soorten vloeren, zodat je erachter kunt komen wat het beste bij jouw woning past. Benieuwd naar de voordelen van een vinyl vloer? Om jou hier een beter beeld van te geven sommen wij hieronder de redenen om te kiezen voor een vinyl vloer in huis voor je op!

Het prijskaartje
Een van de grootste voordelen van vinyl vloeren is het prijskaartje. Deze soort vloer is namelijk in vergelijking met andere vloeren een stuk goedkoper. En dit is mooi meegenomen als je niet al te veel budget hebt voor een nieuwe vloer. Je kunt denken aan een vinyl vloer vanaf ongeveer 50 tot 60 euro per meter bij een breedte van 400 cm. Het is dus zeer betaalbaar, waardoor je niet ontzettend veel geld kwijt hoeft te zijn aan een gloednieuwe vloer in huis.

Goed te onderhouden

Een andere reden om te kiezen voor een vinyl vloer in huis, is omdat deze vloer makkelijk is in onderhoud. Een vinyl vloer is makkelijk schoon te maken door bijvoorbeeld te stofzuigen en te dweilen. Het is een zeer onderhoudsvriendelijke vloersoort, waardoor je hier maar weinig omkijken naar hebt.

Groot aanbod
Een ander mooi voordeel van deze vloersoort is het feit dat het aanbod hierin groot is. Je kunt met deze vloer alle kanten op, want er zijn veel uiteenlopende designs te vinden. Een effen kleur, fel kleurtje of houtlook of tegels, smalle stroken of brede stroken: de mogelijkheden zijn eindeloos. Zowel qua uitstraling als op het gebied van de vorm en afmetingen zijn er diverse dingen waar je uit kunt kiezen. Op deze manier kun je dus echt op zoek gaan naar iets dat zowel bij je wensen als bij je interieur past.

Makkelijk om te leggen

Waarom je ook voor deze soort kan kiezen is omdat de vloer makkelijk is om te leggen. Als je twee rechterhanden bent en wel vaker klusjes oppakt in en rondom je huis, is het dan ook prima om zelf te doen. Zo heb je geen kosten voor het laten leggen voor de vloer, waardoor je weer goedkoper uit bent. Als je het liever niet zelf doet, kun je het natuurlijk ook laten doen door een specialist op dit gebied.

Geluiddempende werking

Nog een mooi voordeel van een vinyl vloer is het feit dat het een geluiddempende werking heeft. Deze vloer absorbeert geluid, waardoor voetstappen en omgevingsgeluid minder goed hoorbaar zijn. Het is dan ook niet gek dat huurhuizen en appartementen vaak voorzien zijn van deze vloer. Het is fijn als anderen geen last hebben van het geluid van je vloer, waarmee je met een vloer van vinyl dus goed zit.

Lange levensduur
Als je een nieuwe vloer zoekt voor in huis, kan het zo zijn dat je op zoek bent naar een vloer die voor een langere tijd mee kan. Zo hoef je jezelf niet na een korte tijd alweer druk te maken over een nieuwe vloer. Een vinyl vloer heeft een lange levensduur, wat fijn is. Deze vloer kan zo’n 10 tot 20 jaar meegaan. Door voor deze vloer te gaan kies je dus voor een vloer met lange levensduur en zo ben je ook weer duurzaam bezig.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen heeft een vloer van vinyl meerdere voordelen. Wanneer je een nieuwe vloer zoekt voor in huis, kan deze vloersoort dan ook zeker de moeite waard zijn om te overwegen. Kijk vooral goed naar wat er allemaal wordt aangeboden op het gebied van vloeren. Vergelijk ze met elkaar en kies iets dat je mooi vindt en dat bij de rest van je interieur past. Door wat research te doen is de kans op een goede aankoop groter. Zo kun jij straks optimaal genieten van je gloednieuwe vloer!