NOORD-HOLLAND NOORD - Dementie wordt volksziekte nummer 1 en dus krijgt iedereen er mee te maken. In de familie- of vriendenkring, maar ook op straat, in de winkel of op het werk.

Mensen met dementie willen zo lang mogelijk mee kunnen doen aan de maatschappij. Het is daarom belangrijk dat omstanders weten hoe ze kunnen helpen. Negen op de tien mensen willen wel helpen, maar weten niet goed hoe.


Online trainingen
Samen dementievriendelijk biedt diverse gratis online trainingen aan. Bijvoorbeeld onze basistraining ‘GOED omgaan met dementie’, of een van de trainingen voor onder andere winkelpersoneel, kappers, horecapersoneel en vrijwilligers. In slechts 15 minuten leert u hoe u dementie kunt herkennen en hoe u goed kunt omgaan met iemand met dementie.

Trainingen op locatie
Het is ook mogelijk om trainingen te volgen op locatie. Dit zijn op maat gemaakte trainingen met specifieke praktijksituaties die door deelnemers zelf worden aangedragen. Kijk voor meer informatie voor zowel de online- als de locatietrainingen op www.samendementievriendelijk.nl/noordhollandnoord.

Goed omgaan met dementie
Goed omgaan met dementie staat voor geruststellen, oogcontact, even meedenken en dankjewel. Wilt u weten hoe dementievriendelijk u bent? Test je kennis en volg een van onze gratis online trainingen op www.samendementievriendelijk.nl/noordhollandnoord.

Als u dementievriendelijk bent:
- Kunt u iemand met dementie herkennen
- Weet u hoe u iemand met dementie kan helpen
- Heeft u oog voor wat mensen met dementie nog wél kunnen
- Maakt u dementie bespreekbaar