HEERHUGOWAARD - Tijdens de Regionale Scouting Wedstrijden in het weekend van vrijdag 13 april t/m zondag 15 april hebben de twee teams van Scouting Angela uit Heerhugowaard de 1e en de 4e plaats behaald. De RSW vond plaats in Nieuwe Niedorp op het terrein van Scouting Dirck Rembrantsz en zwembad de Rijd.

In totaal 20 ‘patrouilles’ van 11 verschillende scouting groepen uit de kop van Noord Holland hebben een weekend lang gestreden om de punten en de eer. De nummers één en twee mogen door naar de Landelijke Scouting Wedstrijden die eind mei georganiseerd worden en Scouting Angela zal daar dus ook met een team vertegenwoordigd zijn! Vorig jaar eindigde Scouting Angela ook al bovenaan, toen nog voor de allereerste keer in de geschiedenis. De RSW wordt gehouden sinds 1982.

Tijdens de RSW, met als thema ‘De Ruimte’, werden de scoutinggroepen beoordeeld op zeer uiteenlopende onderdelen zoals creativiteit, veiligheid, opbouw en netheid eigen kampement, manier waarop de hike werd uitgevoerd, resultaten van de diverse opdrachten en spellen, bereiding/smaak/presentatie van de warme maaltijd en als allerbelangrijkste beoordelingspunt: het teamwork. Een goede sfeer en samenwerking binnen het team is voorwaarde om hoog in het klassement te kunnen eindigen.

In de bijlagen vindt u 3 foto’s. Op één foto staat de complete vertegenwoordiging van Scouting Angela op de RSW, oftewel de twee deelnemende ‘patrouilles’ plus de begeleiding