NEDERLAND - Het kerstweekend zal zeer onstuimig worden afgesloten met de storm Bella. Waar er zaterdagmiddag al een stevige zuidwester staat die het waterkoud maakt neemt de wind gedurende zaterdagavond en de nacht naar zondag alleen maar verder toe. Op zondagochtend gaat dit verder en kan het langs de Noord-Hollandse kust en op de Waddeneilanden zelfs tot windkracht 10 of meer komen, zo meldt Weeronline.

Langs de westkust komt vanaf zaterdagavond een stormachtige wind te staan (windkracht 8) en aan de noordwestkust en op de westelijke Wadden is er kans op storm (9). Daarbij is kans op zware windstoten tot 100 km/uur. In het binnenland kan de wind aan het eind van de nacht uithalen naar 70-80 km/uur. Het waait niet alleen hard, maar het wordt ook nat met vooral in het westen en noorden flink wat regen.

Zondagochtend is het zeer onstuimig en bereikt de storm genaamd Bella haar hoogtepunt. Aan de westkust stormt het (windkracht 9) en langs de Noord-Hollandse kust en op de westelijke Waddeneilanden is zelfs tijdelijk kans op een zware storm (windkracht 10). Daarbij zijn zeer zware windstoten mogelijk tot 110 km/uur. In het binnenland waait het krachtig tot hard (6-7) en aan de IJsselmeerkust is de wind hard tot stormachtig (7-8) waarbij windstoten tot 95 km/uur mogelijk zijn.

Naar verwachting neemt de storm zondagmiddag al in kracht af. Het uitgebreide weekweerbericht volgt a.s. zondag op onze dagbladen.