HOUTEN - Subway vierde zondag 3 november World Sandwich Day. In Nederland was die dag elke tweede Sub, wrap of salade gratis. Van iedere verkochte aanbieding doneerde Subway een deel aan Voedselbanken Nederland. Maar liefst 24 gezinnen worden dankzij de donatie een jaar lang voorzien van voedselhulp.


Bij de Voedselbank in Houten overhandigde Marketingmanager van Subway Nederland Annelies Poelsema vandaag een cheque ter waarde van 1.250 voedselpakketten aan Jolijda Berkhout, van Voedselbanken Nederland. “Vorig jaar was World Sandwich Day al een groot succes in Nederland, met een donatie ter waarde van 1.000 voedselpakketten”, zegt Poelsema. “We zijn heel trots dat we dat record verbroken hebben, en dat we dit jaar nóg meer voedselhulp kunnen bieden.”


Nog meer gezinnen helpen

Ook Jolijda Berkhout is enthousiast: “Met deze donatie kunnen we 24 gezinnen een heel jaar lang iedere week van voedsel voorzien. We zijn heel blij met deze actie van Subway. We kunnen weer meer gezinnen helpen en dankzij de actie staan ook dit jaar mensen stil bij het werk van de voedselbank.”


Voedselbanken Nederland

In Nederland leven een miljoen mensen onder de armoedegrens. De voedselbanken helpen de armsten door ze tijdelijk te voorzien van voedselhulp. Om hun klanten van eten te kunnen voorzien, werken ze samen met bedrijven, instellingen, overheden en particulieren. Zo zorgen ze er samen voor dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder wordt belast. Om de zelfredzaamheid van hun klanten te vergroten, werken de voedselbanken samen met lokale organisaties die hun klanten helpen om weer op eigen benen te staan. Voedselhulp moet immers altijd tijdelijk zijn.

Over Subway Restaurants

Subway is wereldwijd de grootste organisatie in de Quick Service Restaurant Industry met inmiddels ruim 42.500 vestigingen in 106 landen. Het eerste restaurant startte in 1965 in Bridgeport, Connecticut (Verenigde Staten). Nederland telt momenteel ruim 200 Subway restaurants. Bij Subway restaurants kunnen gasten terecht voor heerlijke Subs, bereid met versgebakken brood. Elke Sub wordt ter plekke, voor de ogen van de gast bereid. De Subway® formule staat bekend om haar vele keuzemogelijkheden, waarbij gasten zelf invloed hebben op de voedingswaarden.