HEERHUGOWAARD - Suzanne Aardenburg uit Alkmaar heeft de verkiezing Ondernemingsplan van het Jaar gewonnen. Bij het Zakenstation in Heerhugowaard werd dinsdag 3 juli door het ROC Horizon College de verkiezing Ondernemingsplan van het Jaar georganiseerd, als finale-onderdeel van het excellentieprogramma Ondernemerschap.

Suzanne volgt de opleiding Haarmode en de cursus Bouwstenen voor Ondernemerschap en wist de jury te overtuigen met haar ondernemingsplan Crafted Hair & Make Up waarbij ze zich richt op een doelgroep in het hogere segment waar service en dienstverlening centraal staan. Suzanne heeft een luxe haarsalon voor ogen waar klanten tevens hun make-up kunnen laten doen. De salon biedt de beste kwaliteit en service en een kapsel dat tot minstens zes weken mooi blijft. Klanten kunnen bij de salon ook terecht voor workshops om te zorgen dat ze er dagelijks tiptop uitzien.

Ruim honderd ondernemingsplannen
Uit een totaal van ruim honderd ondernemingsplannen zijn door een interne en externe jury tien studenten genomineerd om in een drie minuten durende elevatorpitch hun ondernemingsplan toe te lichten en de externe jury te overtuigen waarom juist dat plan het beste is. De finalisten waren afkomstig van de afdelingen Handel & Transport, Horeca, Facilitaire Dienstverlening en Haarmode. Als voorbereiding hierop mochten de studenten een pitchtraining volgen. Tijdens het aansluitende panelgesprek kregen de finalisten pittige vragen voorgelegd.

Onder de indruk
De jury, die zeer onder de indruk was van de kwaliteit van de plannen én de potentiële ondernemers, bestond uit Bas Vestering (directeur van het Zakenstation) Linda Blom, (accountmanager MKB van de Rabobank), Martijn Dekker, (directeur van DIGIT Electrotechniek en lid van het Ondernemersklankbord) en Cynthia Hoefsmit (winnares verkiezing Ondernemingsplan van het Jaar 2017). Alle finalisten ontvingen een bewijs van excellentie. Voor de winnaar stelde de Rabobank een wisselbeker en dinerbon ter beschikking. Het Ondernemersklankbord stelde een coachingtraject beschikbaar en DIGIT Electrotechniek en het Zakenstation sponsorden een cheque ter waarde van 400 euro.

Voorbereiden op ondernemende arbeidsmarkt
Ondernemerschap is een speerpunt van het Horizon College en is daarom gestart met het excellentieprogramma Ondernemerschap. Doel is om mbo-studenten meer te bieden dan binnen de opleiding gevraagd wordt en hen beter voor te bereiden op de ondernemende arbeidsmarkt. Belangrijke partners binnen het programma zijn de Rabobank, het Ondernemersklankbord, Qredits, het NON en het Zakenstation. Overigens kunnen alle finalisten als prijswinnaar worden beschouwd omdat zij genomineerd zijn en een bewijs van excellentie ontvangen.