NEDERLAND - Na een fris weekend met nachtvorst, ijzel en temperaturen die overdag maar net boven het vriespunt uitkomen lijkt de thermometer de komende dagen iets te stijgen. Dit is slechts van korte duur want midweeks daalt de temperatuur alweer met een toenemende kans op winterse neerslag.


In de nacht naar maandag blijft het nog maar net boven het vriespunt en is er nog steeds lokaal wat nachtvorst aan de grond mogelijk. Het verkeer zal hier in de ochtenduren nog wel even rekening moeten houden. In de loop van de dag wordt het bewolkt al blijft het in eerste instantie grotendeels droog bij een temperatuur van 4 tot 6 graden bij een matige tot krachtige zuidwestenwind. In de avond komt er vanuit het westen wel regen welke even kan aanhouden.

Dinsdag zal het in de ochtend ook op de meeste plaatsen nog regenen, maar vanuit het noorden volgen opklaringen. De temperaturen gaan weer een paar graden omhoog en zullen tussen de 6 en 8 graden uitkomen.

Ook woensdag is nog een wisselvallige dag met wat bewolking en hier en daar wat regen. De temperatuur loopt geleidelijk wat terug met een maximum van zes graden.

Donderdag overdag blijft het ook nog een paar graden boven het nulpunt, maar in de nacht van vrijdag gaat het al weer koeler worden, al lijkt nachtvorst nog net niet aan de orde.

Vrijdag zal het tussen de 1 en 5 graden worden en is de kans op wat winterse neerslag als natte sneeuw en hagel overal aanwezig.

Hoewel het nog erg onzeker is lijkt het erop dat het volgend weekend een beetje identiek is aan dit weekend met in de nacht temperaturen net onder de nul, waarbij ook weer wat ijzel kan ontstaan en overdag droog met een maximum temperatuur van 4 graden bij een matige wind.