NEDERLAND - Na de eerste sneeuwval van 2021 ziet het beeld voor komende week er totaal anders uit. Sterker, het weer doet eerder denken aan de herfst dan aan de winter. De temperatuur gaat gestaag omhoog, de wind trekt aan tot stevig en geregeld krijgen we te maken met fikse regenbuien.


In de nacht van zondag op maandag zorgen enkele opklaringen er voor dat de dag grotendeels droog verloopt. Wel moet met name het oosten van het land nog kans houden op wat gladheid door nachtvorst en bevriezing van natten weggedeelten. Elders in het land blijft het overal boven het vriespunt. Overdag klimt de temperatuur naar 5-7 graden en wordt de wind vanuit het zuidwesten steeds krachtiger.

Dinsdag wordt een onstuimige dag met vooral in de ochtenduren veel regen. In de middag zal het vanuit het westen wat droger worden, maar de zon zal nooit te voorschijn komen. Lokaal kan het zelfs tien graden worden waarbij de wind nog meer toeneemt. In de kustgebieden zelfs tot zeer stevig.

Op woensdag kan de thermometer ook de dubbele cijfers halen en op sommige plekken wordt het 10-12 graden. Dit komt door een hard tot krachtige zuidwestenwind vanuit zee. Ook nu is er veel bewolking waaruit soms wat lichte regen tevoorschijn komt.

Donderdag lijkt het de ommekeer te worden naar temperaturen die passen bij de tijd van het jaar. Wederom is er bewolking met wat lichte regen, maar de stevige wind van de dagen ervoor lijkt gedurende de dag wel iets af te zwakken.

Vanaf vrijdag komt de wind meer uit het westen, is een stuk matiger en brengt ook koelere lucht (4-7 graden). Hierbij blijft het grotendeels droog.

Ook het volgende weekend lijkt grotendeels droog te verlopen en krijgt men lokaal weer met lichte nachtvorst te maken terwijl de temperaturen overdag tussen de 4 en 6 graden zullen liggen bij een matige wind.