HEERHUGOWAARD - Ga je beginnen met je auto theorie examen? Het theorie examen is heel anders dan alle andere examens. In het begin lijkt het heel makkelijk, maar langzamerhand komen er ook verkeersborden en andere onderwerpen die niet voor een ieder makkelijk is om te begrijpen. Daarom is het belangrijk om enkele tips in de gaten te houden voordat je begint met het auto theorie examen.

Theorie lessen
Tegenwoordig zijn er verschillende manieren van theorie lessen volgen. Oudste manier is via een lesboek die nog steeds wordt gebruik. Voor sommige ouderen is dit veel makkelijker en handiger, omdat je dit boek overal kunt meenemen om het te bestuderen. Een ander manier is digitaal. Vele zijn overgestapt naar online lessen. Omdat je nog meer kunt gaan doen zoals proef theorie examen maken. Terwijl degene die via een boek studeert moet eerst naar het rijschool voor meer informatie of een proef examen. De keuze ligt aan jou waar auto theorie oefenen of je dit online wilt doen of via boeken.

Gevaarherkenning
Het CBR legt ook de nadruk op het herkennen van gevaar. Dit is een veel gemaakte fout waarom men het niet altijd haalt. Gevaarherkenning moet wel veel geoefend worden, omdat er genoeg te informeren is hierover. Dit neemt wel even tijd. Op het rijschool kunnen ze jou makkelijker met voorbeelden helpen.

Structuur
Een hele goede voorbereiding is het structuur. Als je weet hoe een examen in elkaar zit kun je beter oefenen. Het is nodig om te weten uit welke onderdelen het theorie examen bestaat en hoe lang het gaat duren. Vragen over gevaarherkenning en verkeersregels komen zeker voor. Je krijgt 25 gevaarherkenning vragen waaruit 13 goed moet zijn. Verder nog 12 kennisvragen waarvan 10 goed moeten zijn. Dus je snapt wel dat je heel goed moet oefenen om minder dan twee fout te hebben. En als laatst krijg je 28 inzichtvragen waaruit 25 goed moeten zijn. En al deze vragen mag maar 30 minuten duren. Als je tijdens het oefenen weet hoe het structuur eruit ziet kan je gericht oefenen met de tijd.

Als je het theorie examen gaat oefenen moet je erop letten dat je bepaalde onderdelen moet begrijpen en bepaalde onthouden. Enkele verkeersborden die niet veel voorkomen kunnen onthouden worden als je deze helemaal niet kent. Let ook erop dat er veel vragen zijn die op elkaar lijken, maar de vraagstelling is anders. Gelukkig kun je gratis auto theorie oefenen online.