HEERHUGOWAARD - Als je een ruime tuin bij je huis hebt dan wil je die misschien op een zeker moment de tuin eens helemaal opnieuw inrichten. Misschien is er de afgelopen jaren een beetje de klad in gekomen. Misschien heb je recent een huis gekocht waarvan de tuin niet goed is onderhouden. Dan is het een prima idee om het meteen goed aan te pakken. Een ervaren hovenier of tuinarchitect kan je tips geven of zelfs een compleet ontwerp maken. Daarbij wordt rekening gehouden met de ondergrond en de hoeveelheid zon en schaduw in de tuin. Door de juiste planten en struiken op de juiste plaats te zetten krijg je een mooie groene tuin met als je wilt vrijwel het hele jaar door bloeiende planten.

De voordelen van een tuinhuis

Heb je voldoende ruimte dan is het zeker het overwegen waard om een mooie blokhut van Lugarde B.V. aan te schaffen. Zij hebben een ruim aanbod aan verschillende modellen. Die kun je zelf in elkaar zetten, maar je kunt dit natuurlijk ook laten doen. Het monteren van een tuinhuis is doorgaans in één dag gereed. Als je nieuwe blokhut wordt geleverd kun je daar dezelfde dag nog van genieten. Een tuinhuis kun je voor verschillende doeleinden gebruiken. Als speelhuis voor de kinderen, als ideale rustige thuiswerkplek, als fietsenschuur of als opslag voor de tuinmeubelen als de zomer voorbij is. Daarnaast is een tuinhuis ook heel charmant

Denk goed na over de bestrating

Naast een mooi houten tuinhuis is het ook belangrijk om goed na te denken over de bestrating. Kleine stenen of tegels geven onkruid volop de kans om wortel te schieten. Als je daarvoor kiest moet je er dus wel rekening mee houden dat je vaak onkruid tussen de voegen vandaan moet halen. Grote tegels geven regenwater weer minder kans om snel in de grond te zakken. Een ervaren stratenmaker/hovenier kan ook een combinatie maken en een mooi tuinpad aanleggen dat aan al je wensen voldoet. Het is aan te raden de tuin niet helemaal vol te leggen met tegels, hoe aantrekkelijk dat misschien ook is als je niet zo van tuinieren houdt. Met een tuin waarin planten staan en bloemen bloeien draag je bij aan de biodiversiteit en de vermindering van stikstof in de lucht.

Het hele jaar door genieten van je tuin

Als je een uitgekiend plan maakt voor de beplanting van je tuin dan kun je bijna het hele jaar door genieten van bloeiende planten. In het vroege voorjaar komen de sneeuwklokjes boven de grond, gevolgd door krokussen, tulpen en narcissen. Vanaf mei kun je eenjarige plantjes in bakken zetten. Vaste planten bloeien doorgaans vanaf juli tot soms ver in de herfst. Houd er wel rekening mee dat planten die in bakken staan doorgaans niet winterhard zijn. Die moet je dus zodra het gaat vriezen binnen zetten. Ook daar kun je je tuinhuis voor gebruiken.