Of je nu ondernemer bent of in loondienst werkt: veel mensen hebben tegenwoordig een website en dat is ook logisch. Met een website kun je als ondernemer klanten trekken en als hobbyist kun je via je website ook je passie voor iets delen.


Misschien heb je bijvoorbeeld een passie voor geschiedenis en vind je het leuk om interessante feitjes te delen. Wat de reden voor de aanmaak van een website ook is; uiteindelijk wil je natuurlijk dat veel mensen je website bezoeken en dat ze ook plezier hebben. In dit artikel geven we je enkele algemene tips voor het inrichten van je website.

Bepaal het doel van je website

Met managed wordpress kun je gemakkelijk een website bouwen, maar het is allereerst relevant om het doel van je website te bepalen. Een doel klinkt misschien abstract, maar je kunt dit juist heel concreet maken. Misschien wil je bijvoorbeeld als zelfstandige fotograaf aan de slag en om die reden een website bouwen. Dan moet je bij het inrichten van de website sowieso aan een mooie portfoliopagina denken. Gelukkig zijn daar speciale plugins voor.

Ben je echter van plan om als hobbyist artikelen te schrijven over je passie? Dan heb je een mooie en overzichtelijke blogwebsite met veel pagina’s nodig. Dit zijn uiteraard slechts 2 simpele voorbeelden, maar hopelijk hebben we daarmee duidelijk gemaakt dat een doelstelling bepalen een grote impact op de inrichting van je website heeft.

Duidelijkheid is key

Het klinkt in eerste instantie misschien kinderlijk eenvoudig, maar je website duidelijk en simpel houden is moeilijker dan het lijkt. Internet heeft zich in de laatste twintig jaar flink geëvolueerd en de tijd van eenvoudige websites is voorbij. Tegenwoordig kun je met een beetje kennis al veel complexe functies aan je website toevoegen.

Het is ook verleidelijke om gebruik te maken van de vele functies, want je wilt je bezoekers immers laten zien wat je allemaal kunt. Toch kun je beter voor een overzichtelijke en duidelijke website gaan, want over het algemeen waarderen bezoekers dat veel meer.

Voorzie je website van unieke content

Je wilt natuurlijk niet dat mensen eenmalig je website bezoeken en daarna nooit meer terugkomen. Dat is immers hartstikke zonde, want terugkerende bezoekers zijn veel meer waard dan eenmalige bezoekers. Terugkerende bezoekers voelen verbondenheid bij je website en zijn dan ook sneller geneigd om producten te kopen of diensten bij je af te nemen.


Om die reden is het belangrijk om je website up-to-date te houden en constant van unieke content te voorzien. Daardoor word je website meer waard voor de zoekmachines en tegelijkertijd vervul je daarmee de behoeften van bezoekers. Probeer ook op vaste tijden iets te plaatsen, want mensen houden van regelmaat.