HEERHUGOWAARD - Ben je op zoek naar een outfit waarin je er goed gekleed uitziet, maar kun je het niet vinden omdat je een buikje hebt? Je bent niet de enige die wat kilootjes is aangekomen en moeite heeft met het vinden van flatterende kleding. Gelukkig kun je ook met een kilootje extra grote maten kleding voor heren kopen waarmee je een stijlvolle verschijning, zelfs als je een kilootje meer weegt.

Oversized kleding moet je vermijden

Je bent misschien geneigd om juist wat ruimer vallende kleding te kopen als je iets dikker bent. Toch is dat juist niet verstandig omdat je door het dragen van oversized kleding er vormeloos uitziet en alleen maar dikker lijkt. Vermijd daarom het dragen van veel te grote truien en wijdvallende overhemden als je wat dikker bent.

Kwel jezelf niet met strakke kleding die te strak zit om je buik

Misschien denk je dat je je figuur in vorm kunt drukken door strakke kleding te dragen. Tot op zekere hoogte kun je een buikje verhullen als het materiaal van je broek stevig genoeg is, zoals bijvoorbeeld met een spijkerbroek. Maar zorg dat je kleding niet zo strak zit dat je jezelf afknelt of zodat je ziet dat de knopen van je overhemd en de gulp van je broek op springen staan. Dat is niet goed voor je lichaam en ziet er bovendien niet flatterend uit.

Vermijd het dragen van kleding met een horizontaal streeppatroon

Horizontale strepen benadrukken de breedte waardoor je dikker lijkt dan dat je bent. Als je dus al een buikje hebt is het niet handig om een trui te dragen met een horizontaal streeppatroon, want dan wordt dan buikje alleen maar benadrukt. Kies juist voor een verticaal streep patroon, dan lijk je langer en slanker.

T-shirts en overhemden draag je niet over je broek

Wil je slanker lijken, dan kun je beter niet je T-shirt of overhemd over je broek dragen. Wanneer je een shirt over je broek draagt benadruk je juist dat je een buikje hebt. De soepel vallende stof laat goed zien waar je een kilootje meer hebt zitten en bovendien kan een shirt makkelijk omhoog kruipen waardoor je blote buik eronder vandaan kan komen. Draag dus je overhemd of je shirt in je broek, dan zie je er misschien wat formeel uit, maar wel goed gekleed.

Leidt de aandacht af van je figuur met opvallende accessoires


Door het dragen van opvallende accessoires kun je de aandacht afleiden van je figuur. Wanneer je bijvoorbeeld een uitgesproken stropdas draagt of een paar opvallende schoenen dan is dat het hetgeen wat aan je opvalt. Dit principe wordt ook toegepast bij vermommingen. Als iemand een gekke hoed op heeft dan kunnen mensen zich later eigenlijk alleen nog de hoed herinneren en niet meer hoe de persoon eruit zag.

Koop je kleding bij speciaalzaken voor herenkleding in grotere maten

Het is vaak lastig om bij een reguliere kledingwinkel kleding in grotere maten te vinden. Bij een speciaalzaak voor grote maten heb je daarentegen een ruimer aanbod waardoor je makkelijker iets kunt vinden wat bij je past. Bovendien bieden deze kledingzaken vaak ook de service om kleding op maat te maken of aan te passen zodat het beter aansluit op je lichaamsvormen. Je kunt bijvoorbeeld eens kijken in de webshop van Schulte Herenmode, waar ze herenkleding in grote maten hebben van bekende merken als Polo Ralph Lauren, Hugo Boss en Tommy Hilfiger.