NOORD-HOLLAND – De opleidingen Brood & Banket en Schilderen van het ROC Horizon College zijn Topopleidingen. Dit meldt de Keuzegids mbo 2019. In deze gids worden mbo-opleidingen met elkaar vergeleken en wordt een ranglijst samengesteld. De opleiding Brood & Banket van het Horizon College staat in deze gids op de eerste plaats en ontvangt het kwaliteitszegel Topopleiding.
Ook de opleiding Schilderen van het Horizon College krijgt het kwaliteitszegel Topopleiding. De redactie gebruikt voor de totstandkoming van de Keuzegids mbo verschillende bronnen, waaronder de JOB-monitor. Dit is een enquête van de Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs die onder mbo-studenten wordt afgenomen.

Gestegen op ranglijst
In totaal zijn 42 mbo-scholen met elkaar vergeleken. Het Horizon College neemt, als brede mbo-school, in de ranglijst een 21ste plaats in en is daarmee zes plaatsen gestegen ten opzichte van vorig jaar. Het Horizon College heeft vestigingen in Alkmaar, Hoorn, Heerhugowaard en Purmerend. Het Hoornbeeck College voert de ranglijst aan.

Energie
De opleidingen van Brood & Banket, gevestigd op de locatie in Heerhugowaard, staan dit jaar voor de eerste keer bovenaan de ranglijst. Opleidingsmanager Ronald Rijkers is blij met het predicaat Topopleiding. ‘Dit is een groot compliment voor het team, dat de afgelopen jaren een enorme groei heeft doorgemaakt. Het is mooi om te zien dat het bedrijfsleven en vooral onze studenten ons waarderen voor de energie die wij in het onderwijs steken. Typerend voor het team is dat we nu al nadenken wat wij nog meer kunnen verbeteren. Wij pakken dit cadeau graag uit in deze tijd van bezinning en festiviteiten.’

Derde jaar op rij
Ook de schildersopleiding, eveneens gevestigd op de locatie Heerhugowaard, mag de titel Topopleiding een jaar lang voortzetten. Janny Martens, opleidingsmanager van de afdeling: ‘Ik ben heel trots dat de opleiding Schilderen voor het derde jaar op rij het predicaat Topopleiding heeft gekregen. Dit succes is te danken aan de hechte samenwerking in het team en aan de betrokkenheid van de docenten bij deze uitdagende doelgroep. We gaan door op de ingeslagen weg en blijven ons inzetten om ons nog verder te ontwikkelen.’

Benieuwd naar deze twee Topopleidingen en het brede aanbod van het Horizon College? Belangstellenden kunnen tijdens de Open Dag op woensdag 27 februari 2019 de opleidingen bezoeken. De eerste Open Dag van het Horizon College, vrijdag 14 december, trok ruim 6100 bezoekers.