DE BILT - Qua temperatuur is het nog steeds zacht voor de tijd van het jaar en deze dagen haalt de thermometer regelmatig de 14,15 graden. Ook de komende dagen zal dat niet anders zijn, maar de verwachting is wel dat het na woensdag een stuk koeler gaat worden. Het volgende weekend levert zelfs kans op nachtvorst op. Voor de rest wordt het een typische herfstweek met regelmatig buien, wind, maar ook af en toe een heerlijk zonnetje.


Na een onstuimige zondag met pittig wat regen en een opkomende wind begint ook de maandag bewolkt. Er zal hier en daar wat lichte regen vallen en de zuidwestenwind is matig tot krachtig aan de kust. Daar moet men rekening houden met windkracht 6. In de middag wordt het vanuit het westen droger en breekt af en toe de zon door.

In de nacht naar dinsdag volgt er een nieuw buienfront en valt met name in het noorden en westen wat lichte regen in de ochtend. Gedurende de dag wordt het droger, maar blijft het wel grijs en bewolkt. Met 13,14 graden blijft het zacht voor de tijd van het jaar.

Woensdag lijkt de mooiste dag van de week te worden en breekt regelmatig de zon door. Met een matige tot krachtige wind kan het opnieuw rond de 14 graden worden. In de middag worden er vanuit het zuidwesten wel weer wat buien verwacht.

Vanaf donderdag lijkt er een einde aan de zachte temperaturen te komen vooral omdat de soms stevige wind vanuit het zuidwesten naar het noordwesten draait en deze voert koudere lucht aan. De temperaturen zullen nauwelijks nog boven de 11 graden uitkomen en er is overal in het land een gerede buienkans.

De daling van de temperatuur zet zich vrijdag en in het weekend door. In de nacht wordt het 1 tot 4 graden, met lokaal zelfs kans op nachtvorst en overdag zullen de temperaturen variëren tussen de 7 en 9 graden, wat normaal is voor de tijd van het jaar.