HEERHUGOWAAARD - Met de komst van de Waaddijktoren wordt Heerhugowaard met 113 nieuwbouw appartementen uitgebreid. Deze woontoren van 21 verdiepingen wordt het ijkpunt van het Stationsgebied en vooral een icoon voor Dijk en Waard. Maar hoe heeft deze nieuwbouw in Heerhugowaard tot stand kunnen komen?

Komst van nieuwbouw Heerhugowaard

Met de ambitie om het duurzaamste stationsgebied van Nederland te worden heeft Fusiegemeenten Heerhugowaard en Langedijk akkoord gegeven op de komst van de Waaddijktoren. Deze slanke woontoren aan de westkant van het spoor zal met duurzame nieuwbouw appartementen Heerhugowaard een stap dichterbij de realisatie van duurzaamste stationsgebied brengen.

De toren moeten een levendige omgeving bieden waar fijn gewoond wordt. Zo wordt er ingezet op hoog wooncomfort waar in de zomer koel en in de winter warm geleefd kan worden. Zo wordt er met moderne installaties die de footprint verlagen volop ingezet op bestrijding van hittestress en voldoende waterretentie.

Woontoren omringd met groen

Ondanks de vele verdiepingen wordt ingezet op de bouw van een slanke toren die wordt beschut en omringd met plantsoenen en groenstroken. Bewoners van deze nieuwbouw appartementen profiteren ook van gevel- en binnentuinen.

Deze binnentuin wordt gerealiseerd op het dak van de toekomstige parkeergarage. De biodiversiteit en klimaatadaptie van het gebied voeren dan ook de boventoon bij de inrichting. Hiermee wordt het industriegebied in Heerhugowaard omgetoverd tot een markante, iconische blikvanger.

Voorzieningen bij stationsgebied Heerhugowaard

Daarbij zullen er volop voorzieningen in de omgeving komen om te voorzien in iedere levensfase. Door de spoorlijn is er een uitstekende bereikbaarheid naar andere plaatsen in de regio, maar er wordt ook vol ingezet op een levendige wijk waar mensen kunnen wandelen, winkelen, uitrusten en weer opladen.

Onder de nieuwbouw appartementen in Heerhugowaard zullen dan ook diverse horecagelegenheden komen en er wordt ingezet om zorg en verzichting dichtbij te houden. Met winkelcentrum Middenwaard, het theater en de bibliotheek op loopafstand is van alle gemakken voorzien.

Interesse van Heerhugowaard in nieuwbouw

De interesse van Heerhugowaard in nieuwbouw wordt steeds groter door de hoge energierekeningen van bestaande woningen.

Zo is ook bij de Waaddijktoren duurzaamheid een speerpunt in het ontwerp. Dit nieuwbouwproject wordt verrijkt met licht en lucht, waardoor een hoog wooncomfort en lage woonlasten gerealiseerd kunnen worden.

Nieuwbouwprojecten worden gerealiseerd met duurzame materialen en opgeleverd als bijna energie neutrale woningen. Hierdoor kunnen maandelijkse kosten laag gehouden worden.

Verkoop nieuwbouw Heerhugowaard nog niet gestart

Verkoop van deze nieuwbouw appartementen in Heerhugowaard is nog niet gestart. Daarom kunnen geïnteresseerde woningzoekers zich via nieuwbouwplatform Nieuw Wonen Regio Alkmaar melden en inschrijven voor het project.

Ook kunnen hier algemene woonwensen worden achtergelaten om de woninginteresses in de omgeving te peilen. Wanneer dit voor een grote groep woningzoekers overeenkomt wordt deze data gebruikt om in gesprek te gaan met projectontwikkelaars en gemeenten. Uiteraard wordt er vertrouwelijk om gegaan met Hiermee kan er een nog relevanter aanbod van nieuwbouw in Heerhugowaard gerealiseerd worden.