HEERHUGOWAARD - Komende maandag 23 april wordt er aan een nieuwe fase begonnen met betrekking tot de werkzaamheden aan de Middenweg-Zuid. Vanaf die dag zal de oversteekplaats ter hoogte van basisschool Atalanta drie weken afgesloten zijn. Fietsers zullen gedurende die periode omgeleid worden via andere oversteekplaatsen aan de Middenweg.

Nadat in december al was begonnen met de kap van de rijen populieren is er in de afgelopen maanden al volop werk verzet aan de Middenweg-Zuid. Komende week zal uitvoerder KWS Infra beginnen met de grotere werkzaamheden. Aangezien er wordt gewerkt met groot materieel zal zowel de Middenweg-Zuid alsmede de toevoerwegen gedeeltelijk worden afgesloten met hekken.

Komende zomer (per 1 juli) wordt vervolgens de meerdere lagen wegdek die door de jaren heen op de Middenweg zijn neergelegd afgegraven waarna de dijk aan beide kanten wordt verbreed voor het leggen van nieuwe kabels en leidingen. Tevens worden er nieuwe beschoeiingen en duikers aangelegd. Volgens KWF Infra zal de gehele operatie volgens schema rond 1 april 2019 gereed zijn.

Kijk voor meer info op www.middenwegzuid.nl