Maak je vaak lange fietstochten en gebruik je een app voor je navigatie? Doe dit dan op een veilige manier en gebruik een telefoonhouder fiets. Lees hier meer.

Veilig navigeren op de fiets met een navigatie-app

In onze moderne tijd zijn navigatie-apps zoals Google Maps onmisbaar geworden. Deze apps bieden real-time routebeschrijvingen, verkeersinformatie en alternatieve routes. Hierdoor zijn ze het perfecte hulpmiddel om nieuwe wegen te verkennen of snel naar je bestemming te komen. Het gebruik van een navigatie-app op de fiets brengt echter uitdagingen met zich mee, vooral op het gebied van veiligheid. De juiste voorbereiding en een goede telefoonhouder fiets maken dit een stuk eenvoudiger.

Waarom een navigatie-app op de fiets?

 • Deze apps geven je actuele verkeersinformatie en waarschuwingen voor wegomstandigheden. Hierdoor ben je altijd op de hoogte van de snelste en veiligste routes.
 • Je kunt snel de route instellen als je de weg kwijt bent of wijzigen als je een andere bestemming hebt.
 • Je kunt door gebruik te maken van gesproken aanwijzingen je handen aan het stuur houden en je aandacht op de weg richten.

Het belang van een telefoonhouder

Om een app voor je navigatie veilig te gebruiken op de fiets, is een telefoonhouder essentieel. Deze zorgt ervoor dat je smartphone stevig op het stuur bevestigd is. Je kunt hierdoor de route informatie gemakkelijk volgen zonder de telefoon in je hand te houden. Hier zijn enkele tips voor het kiezen van een geschikte telefoonhouder:

 1. Kies een houder die stevig op het stuur kan worden bevestigd en de telefoon goed vastklemt, ook bij hobbels of hoge snelheden.
 2. Zorg ervoor dat de houder geschikt is voor jouw telefoonmodel en eventuele beschermhoesjes.
 3. De houder moet de telefoon in een positie plaatsen die gemakkelijk af te lezen is zonder je zicht op de weg te belemmeren.
 4. In het wisselvallige Nederlandse klimaat is een waterdichte houder een must! Dit is een goede keuze om je telefoon te beschermen tegen regen.
 5. Maak je vaak lange tochten? Kies dan voor een telefoonhouder met een powerbank zodat je nooit een lege batterij hebt onderweg.

Veilig gebruik van navigatie apps op de fiets

Het gebruik van een navigatie-app tijdens het fietsen vraagt om aandacht en zorg. Volg deze richtlijnen om veilig te navigeren:

 1. Stel de route van tevoren in: plan je route en start de navigatie-app voordat je op pad gaat. Dit voorkomt dat je tijdens het fietsen je aandacht op je telefoon moet richten
 2. Kies voor gesproken aanwijzingen om je ogen op de weg te houden. De meeste apps, zoals Google Maps, bieden deze optie.
 3. Zet meldingen uit en gebruik de niet storen functie om afleiding door binnenkomende berichten of meldingen te minimaliseren.
 4. Moet je iets veranderen in de route of de instellingen van je app? Stop dan op een veilige plek, zoals een parkeerplaats of trottoir.
 5. Wanneer je naar het scherm moet kijken, doe dit dan kort en richt je aandacht snel weer op de weg.

Navigatie-apps: dit moet je weten!

Navigatie-apps zoals Google Maps zijn eenvoudig te gebruiken en bieden functies speciaal voor fietsers. Denk aan fietsvriendelijke routes en waarschuwingen voor steile hellingen. Hier zijn enkele praktische tips voor deze apps:

 • Download offline kaarten voor het geval je in een gebied zonder mobiel bereik komt.
 • Zorg dat je telefoon voldoende opgeladen is, of neem een telefoonhouder met powerbank.
 • Gebruik de speciale routebeschrijvingen voor fietsers om zo veel mogelijk gebruik te maken van veilige en aangename fietspaden.

Navigatie-apps zijn geweldige hulpmiddelen voor fietsers, mits ze op een veilige manier worden gebruikt. Een telefoonhouder fiets zorgt ervoor dat je op een veilige manier kunt navigeren.