Zondag 28 januari om 20.00 uur wordt het vierde boek van Margreet Bootsma gepresenteerd in de Broeker Veiling te Broek op Langedijk.

Het boek heet Thuis en is een thriller over het leven van stervensbegeleidster Kiara, die verdacht wordt van moord op een van haar patiënten. Voor een zo realistisch mogelijk verhaal, sprak Margreet onder andere met voormalig politiewoordvoerder Klaas Wilting en de gebroeders Anker.

Zondagavond zullen Klaas Wilting en ook voormalig gevangenisdirecteur Frans Douw een woordje doen. Margreet heeft 2 jaar aan dit boek gewerkt, tijdens deze periode heeft ze zich goed in kunnen leven door met (ex) gedetineerden te praten. Ook heeft Margreet als gedetineerde gewerkt in de gevangenis van Heerhugowaard om zo een nog reëler beeld te kunnen vormen. Dat Margreet zelf ook als stervensbegeleider haar brood verdient, wil niet zeggen dat het boek autobiografisch is. Noch wordt er gerefereerd aan Lucia de B. Nee het verhaal kwam na een uitzending op de EO, waarin aandacht was voor de slechte omgang van "gewone brave"burgers met ex-gedetineerden. Sociaal als ze is, begon Margreet met haar onderzoek en kwam er inderdaad achter dat ex gedetineerden het soms erg zwaar hebben met de (voor-) oordelen die er zijn.Een straf na de straf.

Dat de schrijfster een sociaal denkend mens is, wordt wel duidelijk aan haar inkomsten van het boek, ze doneert de opbrengst van het boek aan de Stichting Against Cancer. Margreet werkt in de zorg en schrijven is haar hobby, waardoor al het geld steeds naar een goed doel gaat.