HEERHUGOWAAARD - Visgraat vloeren zijn in de afgelopen jaren ineens erg populair geworden, voor alle soorten woningen. Dit zie je aan alles, je kunt geen woonprogramma kijken of woonblad doorbladeren zonder een visgraat vloer tegen te komen. Dat is ook niet zo gek, want het zijn erg stijlvolle vloeren die ieder huis een luxe uitstraling kunnen geven. Wil je meer weten over visgraat vloeren en waar je ze kunt kopen in de omgeving van Heerhugowaard? In dit artikel gaan we er uitgebreid op in!

Wat is een visgraat laminaat vloer?

Een visgraat vloer maakt gebruikt van een bepaald ontwerp waarbij houten plankjes haaks over elkaar worden gelegd. Hierdoor ontstaat een patroon dat doet denken aan een vissengraat. In eerste instantie werden deze vloeren vooral toegepast in villa’s, hotels en landhuizen, aangezien het dure en luxe vloeren waren. In Italië werden paleizen en kastelen helemaal vol gelegd met visgraat vloeren. Gelukkig zijn ze vandaag de dag een stuk toegankelijker en worden ze nu in alle soorten woningen toegepast. Dit komt vooral doordat er nu visgraat vloeren in lagere prijsklassen beschikbaar zijn, die van andere materialen gemaakt zijn dan hout. Materialen die vandaag de dag veel gebruikt worden zijn bijvoorbeeld textiel, PVC en laminaat. Visgraat laminaat is vandaag de dag vooral populair, aangezien het een voordelige vloer is die toch een luxe uitstraling biedt.

De voordelen van een visgraat vloer

Het grootste voordeel van een visgraat vloer is toch zeker het uiterlijk en de uitstraling ervan. Het is een van de meest stijlvolle vloeren die er zijn en het zorgt ook nog eens voor een fijne sfeer in een ruimte. Daarnaast is het een tijdloze vloer, die eeuwen geleden ook al werd gelegd. Dat betekent dat hij nooit uit de mode zal raken. Je zult hem dus niet snel hoeven te vervangen omdat de vloer ouderwets is geworden. De visgraat vloeren zijn beschikbaar in verschillende materialen, afmetingen en kleuren. Of je nu een dunne visgraat of wat meer aanwezige planken wil. Het voordeel van een visgraat PVC of visgraat laminaat vloer is dat ze goed te combineren zijn met vloerverwarming, aangezien ze genoeg warmte doorlaten.

Nadelen van een visgraat vloer

Heeft een visgraat vloer dan ook nadelen? Alles heeft natuurlijk enkele nadelen, ook een visgraat vloer. Het grootste nadeel zijn toch echt de kosten van een visgraat vloer. Tegenwoordig zijn deze vloeren in verschillende prijsklassen te krijgen, maar ze zullen altijd meer kosten dan andere designs. Vooral als je de vloer moet laten leggen, aangezien dit nogal wat uren kan kosten, zeker als de ruimte geen rechte hoeken heeft. De vloer moet dan bijgesneden worden. Een ander nadeel is dat visgraat laminaat wat meer gehorig is dan andere soorten laminaat. Dit kun je voor een groot deel wel compenseren met een goede ondervloer. Een visgraat vloer moet ook op een compleet egale ondergrond gelegd worden, anders zal het eindresultaat niet mooi zijn. Ten slotte zijn visgraat vloeren niet geschikt voor vochtige ruimtes, zoals een badkamer of wc of de ruimte waar een wasmachine en droger staan.

Visgraat vloer kopen in Heerhugowaard

Wil je graag een visgraat vloer kopen en woon je in de omgeving van Heerhugowaard? In het centrum zit een specialist met de naam Dijk en Waard Houten Vloeren, waar je aan het juiste adres bent voor visgraat vloeren van diverse materialen. Bij deze specialist kun je ook een legservice afnemen, wat goedkoper is dan een externe vakman inhuren voor het leggen van de vloer. Ook kun je advies vragen bij een specialist, mocht je twijfelen.