HEERHUGOWAARD - Lijkt het je leuk om mensen te helpen met hun tablet of smartphone? Bibliotheek Kennemerwaard zoekt een vrijwilliger die op vrijdagochtend van 10.00-12.00 uur samen met een medewerker het digitale spreekuur wil verzorgen in het wijkkantoor Rivierenwijk.


Werkzaamheden
Tijdens het spreekuur kunnen bezoekers binnenlopen met vragen. Bijvoorbeeld hoe installeer ik een app? Er zijn ook tablets aanwezig voor wie iets wil leren en geen tablet bij zich heeft. Je bemant het spreekuur samen met een medewerker van de bibliotheek die ook op dat moment aanwezig is.


Wie zoeken wij?
We zijn op zoek naar enthousiaste en zelfstandige vrijwilligers die het leuk vinden om mensen te helpen. Je bent geduldig en sociaal. Je hebt ervaring met het gebruik van smartphones en tablets en je vindt het leuk om andere mensen uitleg over het gebruik ervan te geven. Je bent beschikbaar op de vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Je woont in Heerhugowaard of in de directe omgeving van Heerhugowaard.

Wat bieden wij onze vrijwilligers?
We bieden je vrijwilligerswerk in een inspirerende omgeving. Je krijgt een gratis bibliotheeklidmaatschap, deskundigheidsbevordering en er is jaarlijks een gezellige inspiratiebijeenkomst.


Nieuwsgierig geworden?
Heb je interesse om als vrijwilliger in te zetten voor het tablet- en smartphone café? Of heb je vragen over deze functie? Stuur voor 28 maart een mailtje met je motivatie naar Hanneke Hoffmann (vrijwilligerscoördinator Heerhugowaard) via vacaturevrijwilliger@bknw.nl.


Goed om te weten: omdat vrijwilligers van de bibliotheek in aanraking komen met kwetsbare groepen vragen wij van onze vrijwilligers (en medewerkers) een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Deze vragen wij voor je aan.