AMSTERDAM - Het platform Vrouwen in de Techniek maakt bekend een landelijke campagne te starten op technische opleidingen om de vrouwelijke leerlingen te stimuleren te kiezen voor een baan in de technische sector na hun opleiding.

Vrouwen in de Techniek is een landelijke community en online platform wat zich inspant voor meer vrouwen in de techniekbranche. Zo organiseren zij regelmatig events, hebben zij een actieve community van techniekvrouwen en helpen zij technische bedrijven met hun wervingsactiviteiten om zo een meer diverse workforce te krijgen. Het platform merkt dat steeds meer vrouwelijke zij – instromers interesse krijgen in een baan in de techniek, echter kiest een te groot deel van de vrouwelijke leerlingen na hun technische opleiding niet voor een baan in de techniek sector. Middels een landelijke campagne op technische scholen gaat Vrouwen in de Techniek de leerlingen laten zien dat een baan in de technische sector veel perspectief biedt, vol met kansen en ontwikkelingsmogelijkheden.

De technische branche zit vol kansen

Dat de techniekbranche alleen voor mannen is volgens Oprichter van Vrouwen in de Techniek Marjorie Woudenberg achterhaald. “Wij merken dat technische bedrijven zich steeds meer bewust zijn van hun belangrijke rol in het aantrekken én behouden van vrouwelijke medewerkers. Dit vertaald zich terug in een werkcultuur en arbeidsomstandigheden die ook daadwerkelijk goed en prettig zijn voor vrouwen om in te werken. Natuurlijk zijn er fysiek zware functies binnen de technische branche, maar er zijn absoluut veel diverse banen die zeer geschikt zijn voor vrouwen”, aldus Woudenberg. Volgens Woudenberg is het dan ook van groot belang om jonge starters en meisjes enthousiast te maken om na hun technische opleiding te kiezen voor een baan in de techniek. “Wij gaan de leerlingen laten zien dat er al veel vrouwen in de technische sector werken en dat het absoluut niet een echte mannenwereld is, maar een branche vol met kansen en enorm veel mooie functies”, aldus Woudenberg.

De campagne wordt ondersteund door de technische bedrijven die zich hebben aangesloten bij het platform en wordt opgesteld samen met de techniekvrouwen uit de community. Meer informatie over de campagne en het platform kan gevonden worden via techniekvrouwen.nl