Er kunnen verschillende redenen zijn om te kiezen voor werkkleding. Zo zijn er bedrijven die één beeld willen uitstralen. Iedereen die daar werkt, draagt werkkleding passend bij de huisstijl. Ook een professionele uitstraling en herkenning geven aan klanten en bezoekers kan reden zijn om alle medewerkers bedrijfskleding te geven.

In de meeste gevallen zal een veilige werkbroek noodzakelijk zijn door de werkzaamheden die je verricht. Aan welke beroepen kun je zoal denken? En waaruit bestaat die veilige werkbroek dan?

Mensen die in de wegenbouw werken

Als je in de wegenbouw werkt, ben je ook vaak in de vroege ochtenden en nachten aan het werk. Het is dan extra belangrijk dat je dan goed zichtbaar bent. Een werkbroek met reflecterende strepen zorgt ervoor dat je zichtbaar bent voor automobilisten. Ook voor de collega’s van de wegenbouw helpt het als ze weten waar je aan het werk bent. Zo worden gevaarlijke situaties voorkomen.

Daarnaast is een veilige werkbroek in de wegenbouw ook zo gemaakt dat deze tegen warmte en kou bestand is. Het voorkomt dat je lichaam afkoelt, in de koudere nachten. Werken in de zomer? Ook dan helpt de werkbroek je. Door een goede ventilerende werking, blijft je lichaam koel en heb je geen last van plakkende stof aan je benen.

Beroepen die te maken hebben met vonken en vuur

Misschien dat je meteen denkt aan de brandweer. Deze draagt inderdaad ook veiligheidskleding tijdens zowel het oefenen als de echte branden die geblust moeten worden. Ook mensen die werken in de bouw dragen veiligheidskleding die ze beschermd tegen vuur en hitte.

Lassers bijvoorbeeld werken dagelijks met vuur en onder warme temperaturen. Het is noodzakelijk dat ze een werkbroek dragen die hittebestendig is én brandvertragend werkt. Werkbroeken met een brandvertragende werking hebben we ruimschoots in ons assortiment. We voorzie je graag van advies voor een passende werkbroek.

Een werkbroek voor alle schilders

Ook schilders kunnen niet zonder een goede werkbroek. Hoe netjes je ook verft, je hebt altijd te maken met de kans op verfspetters. Daarnaast maak je gebruik van stoffen als terpentine en ammoniak. Een goede werkbroek voor schilders is ook stevig. Regelmatig ben je in geknielde houding bezig om de kozijnen van een nieuwe laag verf te voorzien.

Bescherming voor je knieën is daarom nodig om het werk comfortabel en langer vol te kunnen houden. daarnaast zijn de werkbroeken voor schilders wit, verf op de broek valt zo niet snel op. Naast dat de werkbroeken stevig van kwaliteit zijn, zorgen ze ook voor een optimale bewegingsvrijheid. Of je nu hoog of laag moet schuren of schilderen, jij kunt met deze broek overal bij.

De werkbroek als je met gevaarlijke stoffen werkt

Van een vrachtwagenchauffeur tot iemand die met diverse schoonmaakmiddelen in aanraking komt. Twee voorbeelden van een beroep waarbij de kans op in aanraking komen met gevaarlijke stoffen reëel zijn. Een speciale werkbroek is dan noodzakelijk. Het voorkomt dat je huid in contact kan komen met deze gevaarlijke stoffen. Ook geeft het de bescherming voor als er toch iets mis gaat. Met name bij stoffen die een huidallergie of andere bijtende eigenschap hebben, is voorzichtigheid extra belangrijk. Draag daarom altijd kleding volgens de veiligheidsvoorschriften.

Daarbij zijn werkgevers verplicht vanuit de Arbowet om werknemers te beschermen door middel van veilige werkkleding. Mensen die asbest verwijderen moeten zo goed mogelijk beschermd worden tegen de gevaarlijke stoffen en gezondheidsrisico’s. Wil je zeker weten dat je de juiste werkkleding aan hebt? Bekijk dan ook de pictogrammen in je werkkleding.

Bescherming tegen koude temperaturen is ook mogelijk met bedrijfskleding

Als je het hele jaar door buiten werkt, zoals hoveniers of dakdekkers heb je kleding nodig die een isolerende werking heeft. Zo voorkom je dat je afkoelt. Ook bij een fysieke inspanning hoef je niet bang te zijn voor afkoeling door transpiratievocht. De stoffen zijn zo bewerkt, dat ze zorgen voor de juiste beschermende eigenschappen bij iedere temperatuur. Daarbij blijven ze flexibel mee stretchen met je lichaam. Zodat je langdurig in een geknielde of gebogen houding kunt werken, zonder door je werkkleding belemmerd te worden.

Als je in een slachthuis werkt, is jouw werkomgeving koud. Daarnaast is hygiëne erg belangrijk bij dit beroep. In deze branche is werkkleding dan ook een vereiste. Naast een passende werkbroek, bovenkleding en schoenen zul je ook een haarnetje op je hoofd moeten dragen. Het helpt als je werkkleding je beschermd tegen kou en goed schoon te maken is. Als je de wasvoorschriften opvolgt, heb je ook nog lang plezier van je werkkleding.

Ruime keuze uit veilige werkkleding

Het is de missie van Bevazet om jou comfortabel en veilig je werk te laten doen. Onze producten zijn enkel van hoogwaardige kwaliteit. Daarbij is het draagcomfort erg belangrijk. Denk aan stretch in de stof en de mogelijkheid tot extra kniestukken. Praktisch moet de broek ook doen wat je wilt. Je handen vrij houden voor die klus. Zo heeft iedere werkbroek vele opbergmogelijkheden met rits – of druksluitingen op de zijkant of achterkant van de werkkleding.

In wat voor werkomgeving je ook werkt, wij hebben de passende werkoutfit voor je. Als je extra wensen hebt, gaan we graag voor je op zoek in onze ruime collectie. Op zoek naar advies? Dan denken we graag met je mee. Door onze jarenlange ervaring voorzien we je van professioneel en eerlijk advies. Onze klanten waarderen ons door de hoogwaardige kwaliteit en goede service die we leveren. Neem gerust contact met ons op!