NEDERLAND - Het zomerse weer van afgelopen week houdt ook de komende week. Sterker, het ziet er naar uit dat de temperatuur gedurende de week nog meer omhoog gaat en met name vanaf woensdag kan het een stuk broeieriger worden. Dit gaat hoogstwaarschijnlijk wel gepaard met enkele onweersbuien richting het volgende weekend.


Maandag wordt het bij een zwakke noordwestenwind de gehele dag prettig zomerweer. De zon komt al snel te voorschijn en schijnt overdag flink waarbij het in het noorden en langs de kust 21 tot 25 graden kan worden en in het binnenland de temperatuur kan oplopen naar 28 graden.

Ook op de dinsdag is het zonnig al wordt dat afgewisseld met wolkenvelden bij kijken. De temperatuur ligt daardoor iets lager als de dag ervoor.

Midweeks op woensdag kan de thermometer weer flink omhoog gaan bij een zwakke zuidoostenwind die warme lucht aanvoert. De zon schijnt uitbundig al is er in de middag wat sluierbewolking mogelijk. Het wordt nu ook in het noorden en langs de westkust boven de 25 graden. In de zuidelijke provincies en de Achterhoek kan het zelfs oplopen naar 30 graden.

Donderdag schijnt de zon en wordt het de gehele dag tussen de 27 en 32 graden. In de middag trekken er echter geleidelijk stapelwolken samen en deze kunnen lokaal voor de eerste onweersbuien gaan zorgen.

Op vrijdag lijkt de temperatuur iets te gaan zakken, maar is het met 24 tot 28 graden nog altijd lekker warm. Ondanks dat de zon regelmatig schijnt trekken er ook enkele regen- en onweersbuien over het land.

Ook in het volgende weekend is er mix van zon, stapelwolken en buien. De temperatuur zal rond de 25 graden blijven, hoewel het op beide dagen voor het gevoel wel broeierig kan aanvoelen.