HEERHUGOWAARD - De dagen worden korter en het weer grauwer. De winter is begonnen. Het seizoen waar je de meeste tijd doorbrengt in je huis. Daarom is het van belang dat je het extra aangenaam maakt. Kaarsjes, warme kleuren, zachte plaids en een dik vloerkleed. In deze blog lees je meer over de interieurtrends van dit najaar.

Warm en cosy
Het belangrijkste in de winter is dat je een sfeervolle warme plek hebt om in thuis te komen. De meest voorkomende trend voor het najaar zijn natuurlijke tinten en sferen. Met matte bruine kleuren en natuurlijke elementen zorg je voor een ontspannende ruimte waar je volledig kunt genieten en ontsnappen aan het koude weer. De materialen die je veel gaat terug zien deze winter zijn hout, steen en keramiek in combinatie met de bruine aardachtige tinten. Door de donkere warme kleuren zorgt dit ook gelijk voor een warmer gevoel in je huis. Kleed het leuk aan met grote kaarsen en sfeerverlichting voor de optimale cosy feeling. Je kunt het wat minder eentonig maken door af en toe een paar accessoires toe te passen met warme optimistische kleuren zoals olijfgroen of okergeel. Zorg er wel voor dat je niet teveel verschillende kleuren kiest want dan raak je het ontspannende geheel kwijt.

Natuurlijke elementen
Dat natuurlijke elementen en kleuren de trend zijn van het najaar is nu wel duidelijk. Maar hoe kun je dit het beste toepassen in je interieur? Denk hierbij bijvoorbeeld aan een van de mooie grote banken van VidaXL als eyecatcher in je woonkamer. Kies voor een bank in een aardetint en zoek hier leuke bijpassende sierkussens en plaids bij. Je kunt de woonkamer pimpen met een salontafel en een plateau met kaarsen in een bijpassende kleur. Daarnaast is de winter ook het seizoen van lekker lang tafelen en binnen borrelen. Zorg er daarom voor dat je een leuke eethoek creëert met een grote eettafel. De eettafel kun je het beste in een natuurlijk materiaal kiezen zoals een grove houtsoort. Zo blijf je in de natuurlijke elementen trend en zorg je voor een geheel in je huis.

Kortom, de interieurtrends van het najaar brengen je dichterbij de natuur zonder dat je in de kou naar buiten hoeft. Maak de look af met een mooie eyecatcher of een gezellige eethoek waar je heerlijk lang kunt tafelen. Zo kun je genieten van een ontspannen en warme sfeer in je eigen huis dit najaar!