DE BILT - Na een weekend met veel warmte en af en toe pittige buien lijkt het de komende week een prima zomerweek te worden. Ook dan is er dagelijks kans op een buitje, maar met temperaturen die de gehele week tussen de 21 en 25 graden schommelen is het in de zon goed vertoeven.


Nadat er in de avond en nacht van zondag op maandag nog enkele pittige buien over het noorden van het land trekken valt er daar ook in de ochtend nog wat lichte regen. Elders is het droog en breekt de zon door. Waar het in het noorden en langs de kust nog tussen de 20 en 22 graden wordt kan het landinwaarts maandag al richting de 24, 25 graden gaan.

Dinsdag zal de temperatuur ook variëren tussen de 21 en 24 graden en schijnt geregeld de zon. In de middag neemt de bewolking geleidelijk toe en komen er vanuit het zuiden buien het land in waarvan sommigen gepaard gaan met onweer.

Woensdag blijft de temperatuur stabiel en is het met een zwakke wind uit het (noord)oosten prima vertoeven in de zon. Een kleine buienkans blijft bestaan, maar op de meeste plekken zal de dag droog verlopen.

Donderdag en vrijdag blijft het licht wisselvallig zomerweer en eigenlijk geldt voor het volgende weekend hetzelfde. De wind blijft matig en de temperatuur tussen de 21 en 25 graden is prima voor de tijd van het jaar. Slechts heel even kan het zonnige weer onderbroken worden door een enkel (onweers)buitje.