NEDERLAND - De weersverbetering van de afgelopen dagen zet ook in de komende week door. Het blijft vrijwel overal droog waarbij de zon zich regelmatig laat zien. Aan het eind van de week kan het zelfs zeer warm worden.


Op zondag is het op een enkele lokale bui in de middag na droog. Wolkenvelden en perioden met zon wisselen elkaar af. De temperatuur stijgt naar 21 graden aan zee tot 24 of 25 graden in het zuidoosten. De zuidwestenwind is overwegend matig van kracht.

Maandag is het overwegend droog met de nodige ruimte voor de zon. De wind draait naar het zuiden tot zuidoosten en daarmee wordt geleidelijk warmere lucht aangevoerd. Het wordt 23 graden aan zee, 25 graden in het midden van het land en lokaal 27 graden in het zuidoosten.

Op dinsdag is er vooral 's ochtends kans op een enkele bui en daarbij trekt de wind mogelijk ook even wat aan. De droge momenten overheersen echter en de zon is dan ook regelmatig te zien. De temperatuur komt wederom uit tussen de 21 en 25 graden.

Vanaf woensdag blijven de storingen weg en is het dus overwegend droog waarbij de temperatuur kan gaan oplopen. Ook nu is het nog 21 tot 25 graden, maar het lijkt een voorbode voor enkele warme, zo niet tropische dagen.

Donderdag gaat de temperatuur namelijk alweer 1 of 2 graden omhoog. Bij een matige noordoostenwind kan het dan zo'n 23 tot 27 graden worden.

Vrijdag en in het volgende weekend kan het regionaal tropisch warm worden met lokaal zelfs 30 graden of meer. Op vrijdag is het een heerlijke zomerdag, maar op zaterdag kan het broeierig aanvoelen met kans op wat (onweers)buien. Zondag en de daaropvolgende dagen lijkt het weer fraai zomerweer te worden.