HEERHUGOWAARD - Een eigen bedrijf runnen, komt met veel verantwoordelijkheden. Voor beginnende ondernemers kan het daarom lastig zijn om te weten waar zij aan moeten voldoen. Eén van de dingen die je altijd moet regelen, is een goede verzekering voor je bedrijfsauto. Je bent namelijk niet alleen verplicht om je wagen te verzekeren voordat je er mee de weg opgaat, het gaat je ook heel veel kosten besparen. Mocht er namelijk een keer een ongeluk gebeuren en je bent niet verzekerd, dan kan dat het einde van je bedrijf betekenen. Jij draait dan namelijk op voor alle schadeposten en die liegen er meestal niet om. Zorg er daarom voor dat je goed verzekerd bent. Wij laten je zien hoe je een goede autoverzekering kunt samenstellen. Regel je zaakjes vandaag nog zodat je veel risico’s kunt vermijden.

Hoe stel je de ideale verzekering samen voor je bedrijfsauto?

Stel, je wilt een bedrijfsautoverzekering Univé afsluiten. Je kunt dan even naar de site van deze verzekeraar gaan waar je een aantal mogelijkheden zult zien. De basisverzekering bestaat namelijk uit drie varianten. Je bent verplicht om een van deze drie opties te kiezen. Wat voor jou de beste keus is, hangt af van de leeftijd van je wagen. Dit heeft te maken met de dagwaarde van je auto. Hoe ouder je auto namelijk is, hoe lager de dagwaarde wordt. Dat betekent dat het steeds minder de moeite loont om grote schade te herstellen. Voor oude auto’s geldt dat het vaak voordeliger is om een andere wagen te kopen dan om de oude auto helemaal te laten herstellen. Om die reden worden nieuwe auto’s vaak uitgebreider verzekerd dan wagens die al een aantal jaren meegaan. Kijk dus welke van de drie mogelijkheden passend is voor jouw auto. Wij lichten de mogelijkheden voor je toe.

All-risk, Beperkt Casco, of heb je genoeg aan de WA-basisverzekering?

Voor auto’s die hooguit zes jaar oud zijn, is de all-risk verzekering doorgaans de beste. Met deze bestelautoverzekering zzp wordt alle schade uitgekeerd die je kunt oplopen. Dit betekent ook dat de schade hersteld wordt die je hebt opgelopen bij een ongeluk dat je veroorzaakt hebt. Dat onderscheidt deze optie dan ook van de twee andere mogelijkheden. De WA+ Beperkt Casco verzekering voor wagens van zes tot negen jaar oud, dekt namelijk deze schade niet. Wel kun je bij je verzekeraar terecht wanneer je schade aan je wagen opgelopen hebt door brand, inbraak of door een botsing met een loslopend dier. Tot slot is er nog de WA-basisverzekering. Dit pakket zorgt er voornamelijk voor dat je aan je wettelijke verplichtingen voldoet, je kunt er zelf geen schade mee laten herstellen.

Er zijn mogelijkheden om fors op je verzekering te besparen

Ondernemers moeten kritisch kijken naar hun uitgaven. Weet je namelijk je geld slim in te zetten, dan kan dat je bedrijf ten goede komen. Vandaar dat het goed is om te weten dat je geld kunt besparen op je verzekering. Hoe langer je namelijk geen schade claimt bij je verzekeraar, hoe meer korting je kunt krijgen op je maandelijkse premie. Dat betekent dus dat hoe meer verantwoordelijkheid je neemt in het verkeer, hoe groter de kans is dat je een forse korting bijeen zal rijden. Sluit je meerdere verzekeringen bij een partij af? Dan kun je ook nog eens pakketkorting ontvangen. Je ziet het: een goede verzekering hoeft niet duur te zijn. Kijk op de site van je verzekeraar om je polis vandaag nog af te sluiten.