HEERHUGOWAARD - Het blijft voor veel mensen een probleem om elke maand hun zaken financieel rond te krijgen. Hierdoor klopt er een groot aantal mensen aan bij hun gemeente om met een schuldsaneringstraject te beginnen. Afgelopen jaar ging het om zo’n 80.000 mensen die hulp nodig hadden bij hun financiële zaken. Deze mensen zien over het algemeen het licht aan het einde van de tunnel niet meer. Ga jij werken als schuldhulpverlener? Dan zorg je ervoor dat er een oplossing komt en neem je voor deze mensen een van hun grootste zorgen weg. Wil jij werken in dit mooie beroep? Neem dan een kijkje bij de vacatures op dit gebied die detacheringsbureau Joinuz voor je klaar heeft staan.

Wat doet een schuldhulpverlener precies?

Als schuldhulpverlener heb je een belangrijke functie. Mensen bevinden zich in een diep dal en jij bent degene die ze gaat helpen om hier weer uit te komen. Samen met je cliënten bekijk je hoe groot de problemen zijn en wat hier aan te doen is. Je maakt een nauwkeurig overzicht van alle schulden en schuldeisers en probeert met deze laatstgenoemde groep een oplossing te vinden. Het is daarbij aan jou om zo overtuigend mogelijk te zijn, zodat de schuldeisers erin geloven dat jij de persoon bent die de problematische schulden op gaat lossen. Jouw cliënt komt dan in een traject terecht waarin ze wekelijks een zeer bescheiden bedrag te besteden hebben. Aan jou om je cliënten te overtuigen dat dit noodzakelijk is. Zo help jij mensen uit hun schulden en geef je ze effectief weer een nieuw leven.

Hoe ziet een schuldhulptraject eruit?


Indien iemand zich bij jou inschrijft als cliënt, begint er een traject waarmee deze persoon uit de problemen gaat komen. Nadat je het hiervoor al genoemde overzicht van alle schulden hebt gemaakt, stel je een plan op waarmee jouw cliënt op den duur geen schulden meer heeft. Hiervoor maak je duidelijke, schriftelijke afspraken waar je de persoon ook aan moet houden. Je maakt afspraken met schuldeisers en neemt het betalen van de maandelijkse kosten over. Ook bepaal je welk budget er overblijft voor jouw cliënt om zaken als eten en kleding mee te kopen. In de regel duurt dit traject anderhalf jaar, waarna er een nieuw leven begint. Een leven waarin je cliënt als het goed is niet meer met problematische schulden te maken gaat krijgen!

Wil jij werken als schuldhulpverlener?

Werken in de schuldhulpverlening is de ideale baan voor mensen die maatschappelijk betrokken willen zijn. Ben jij iemand die graag mensen helpt? Let er dan wel op dat sociale betrokkenheid niet de enige vaardigheid is die je bij deze functie nodig hebt. Je moet bijvoorbeeld ook goede communicatieve skills hebben en goed zijn in overzicht houden en plannen. Per slot van rekening zijn je cliënten door een gebrek aan deze vaardigheden in de problemen gekomen en is het aan jou om te zorgen dat ze hier weer uitkomen. En niet onbelangrijk: dat ze hier ook uitblijven! Joinuz is een detacheerder die onder andere gespecialiseerd is op het gebied van werken bij de gemeente. Hier vind je een groot aantal functies bij gemeenten door het hele land. Joinuz helpt je graag om werk te vinden op het gebied dat jou het meeste aanspreekt. Zodat jij straks werk kan gaan doen dat je voldoening geeft en waarmee je mensen daadwerkelijk vooruit helpt!