HEERHUGOWAARD - Wethouder Monique Stam en programmamanager Marcel Steeman komen naar het ‘Wij willen ook een toekomst’ Bespaar Festival bij De Paperclip

Op woensdag 17 april 2019 is er op basisschool De Paperclip een Bespaar Festival, georganiseerd door de kinderen uit de groepen 6, 7 en 8. Het festival is van 08.45 tot 12.00 uur. Wethouder Monique Stam van Economie, Duurzaamheid, WMO en Verkeer en Vervoer, én Marcel Steeman, Programmamanager Duurzaamheid, zullen vanaf 09.00 uur ook aanwezig zijn. Zij krijgen van de kinderen van De Paperclip informatie en een rondleiding..

Tijdens het festival lanceren we ook onze website met informatie en bespaartips op het gebied van energie, water en plastic.

De Paperclip doet dit jaar mee aan de Energy Challenges (energychallenges.nl). Dat betekent dat we een campagne hebben bedacht voor het besparen van energie, water en plastic. De campagne heet ‘Wij willen ook een toekomst’ en bestaat uit een website met informatie en bespaartips en een festival: het ‘Wij willen ook een toekomst’ Bespaar Festival.

Workshops en informatie Tijdens het Bespaar Festival zijn er allemaal leuke activiteiten en wij geven verschillende workshops. Zoals over plastic, over energie en over water. En je krijgt informatie over hoe we anders om kunnen gaan met energie, water en plastic (en waarom dat moet).

Ook kun je knutselen met afval: nieuwe dingen maken met dingen we normaal weg zouden gooien. Verder is er muziek en (voor een klein bedrag) eten en drinken.

Onderzoek De afgelopen weken hebben we veel onderzoek gedaan naar het verspillen van energie, water en plastic. Daarover hebben we artikelen geschreven voor de website en we hebben presentaties gehouden voor de groepen 1 tot en met 5 van onze school. Zelfs het logo van de school hebben we voor de campagne ‘vergroend’ - zie bovenaan dit persbericht.

Door al dat onderzoek zijn we zelf – en de school – veel bewuster geworden van hoe we omgaan met water, plastic en energie. Zo gana we de lichten vaker uitzetten, stekkers uit het stopcontact halen, de kranen beter dicht draaien, minder plastic gebruiken en nog veel meer. Wat en hoe je ook mee kunt doen, dat leest u vanaf 17 april op onze website.

Om geld op te halen voor de website en het festival hebben we in de school ook een winkel ingericht met tweedehands spullen. Iedereen is welkom in de winkel en hij is ook tijdens het festival geopend.

Het geld dat we verder ophalen met de winkel én het festival gaan we gebruiken om de school

en het schoolplein te vergroenen.

Dus: tot woensdag 17 april van 09.00 tot 12.00 uur. Want: wij willen ook een toekomst!

Groeten van alle kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 van De Paperclip Van Eedenplein 7, Heerhugowaard