ALKMAAR - Hoe ga je om met een relatie die niet goed loopt? Wil je uit elkaar? Zijn er plannen voor scheiden? Wil je wel een echtscheiding, maar geen vechtscheiding? Two2Tango helpt je om met de situatie om te gaan. Op www.two2tango.info vind je informatie en kun je gratis testen hoe je relatie ervoor staat. Dit kan gecombineerd worden met professionele begeleiding door een maatschappelijk werker.


Ook voor familie
Een scheiding raakt niet alleen de twee partners. Daarom hebben kinderen, (stief)ouders en grootouders op www.two2tango.info een eigen pagina.

Relatietest
Op de website kun je anoniem en gratis een relatietest doen door de relatiemonitor in te vullen. Onderwerpen in de relatiemonitor zijn onder andere waar loop je in vast? Hoe ga je om met gevoelens, intimiteit en seksualiteit? En hoe zit het met praktische zaken zoals wonen en geld. Zo krijg je inzicht in jouw situatie. Vervolgens kun je gratis ondersteuning krijgen van een medewerker van MEE & de Wering als je er niet samen of zelf uit komt.

“Two2Tango heeft mijn relatie versterkt”
De 34-jarige Mariska uit Alkmaar en haar man Chris hebben Two2Tango gebruikt; “Mijn man en ik vonden het moeilijk om over strubbelingen in onze relatie te praten. Door Two2Tango te gebruiken en de monitor in te vullen, kregen we handvatten over waar we vastlopen en konden we dit bespreekbaar maken. Dit heeft onze relatie versterkt”.

Overzicht van deskundige hulpverlening bij jou in de buurt
Wanneer je hulp nodig hebt vind je op de website de meeste passende ondersteuning voor jouw situatie en waar je deze bij jou in de buurt kunt vinden. Je vindt hier organisaties die ondersteuning kunnen bieden op onder andere juridisch, financieel gebied. En ook op het gebied van veiligheid en gezondheid.