DE BILT - Komende dinsdag 1 september gaat de meteorologische herfst in, en het moet gezegd worden dat het weerbeeld wat afgelopen week van kracht was nauwelijks veranderd. Zon, stapelwolken en buien zullen elkaar afwisselen. Aan het eind van de week kent de temperatuur mogelijk een kleine opleving, maar deze is van korte duur.


Maandag zal het met name in de ochtend grotendeels droog blijven. In de middag komen steeds meer stapelwolken het land binnen wat de kans op een buitje vergroot. De temperatuur komt niet boven de 20 graden uit.

Dinsdag en woensdag zal de temperatuur ietsje hoger zijn en rond de 20 graden schommelen. De wind draait naar het westen en het blijft vrijwel overal droog waarbij het zonnetje zich met name in de kustgebieden regelmatig laat zien.

Donderdag en vrijdag kan de temperatuur nog meer stijgen en gaat het plaatselijk naar 23 tot 25 graden. Verwacht wordt dat dit slechts van tijdelijke aard is want door de stijging groeit ook de buienkans.

Hierdoor zal het volgende weekend dan ook weer aanmerkelijk koeler zijn mede doordat de wind draait richting noordwesten. Zowel zaterdag als zondag zal het rond de 17-19 graden worden met een mix van wolken en zon.