NEDERLAND - De winter 2020/2021 zit er bijna op. Komende zaterdag 20 maart gaat immers de lente officieel in. De laatste winterweek levert door het gehele land een wisselvallig beeld waarin zon, bewolking, wind en buien elkaar afwisselen.


Maandag begint de dag overwegend droog met wel redelijk veel bewolking. In het zuiden van het land kunnen nog wel enkele buien voorkomen. Er staat een stevige noordwestenwind (5-6 Bft.) die de temperatuur (8-10 graden) iets kouder doet aanvoelen.

Ook dinsdag blijft de wind uit het noordwesten komen al neemt deze wel iets in kracht af. Met een toenemende bewolking neem ook de buienkans vanuit het noordwesten toe, al blijft het op sommige plaatsen ook gewoon droog.

De koude noordenwind houdt ook woensdag aan en daardoor voel het nog steeds iets kouder aan als de 8 graden die de thermometer aangeeft. De dag verloopt op een enkel spatje na grotendeels droog.

Vanaf donderdag draait de wind langzaam naar het noordoosten en neemt sterk in kracht af. De temperatuur blijft rond de acht graden hangen, maar het voelt iets prettiger aan als de dagen ervoor waarbij ook het zonnetje om de hoek komt kijken.

In de nacht van donderdag naar vrijdag groeit de kans op nachtvorst. De nachtelijke temperaturen zullen net op of onder het vriespunt liggen. Overdag verloopt droog bij een temperatuur van 7-8 graden.

In het weekend waarin de lente van start gaat lijkt het weerbeeld iets zachter te worden en weer richting de tien graden te gaan. Of die stijging zich na het weekend doorzet is op dit moment nog onzeker.