NEDERLAND - De eerste dagen van deze week verlopen ronduit wisselvallig. Er staat een stevige wind, met geregeld buien. Vanaf midweeks lijkt er echter droger weer op komst, waarbij ook de nachten weer wat koeler worden


Zondag
in de ochtend waait het behoorlijk met een matige tot vrij krachtige (zuid)westenwind en in de kustgebieden zelfs met kans op zware windstoten. Deze nemen echter af richting de middag. Dan is het nog een tijd droog met aanvankelijk nog wat zon daarna veel bewolking. Later in de middag kan in het westen weer wat regen vallen. De middagtemperatuur ligt tussen 9 graden in het noordoosten en 11 graden in het zuidwesten.

De avond en nacht naar maandag verloopt ronduit nat met geregeld buien. Met 7 tot 10 graden blijft het zacht. Overdag gaat het van 10 tot plaatselijk 12 graden. Gemiddeld is het halverwege december 5 tot 7 graden. Het blijft wisselvallig met wolkenvelden, buien en soms wat zon. Er staat een matige zuidwestenwind. Langs de westkust is de wind vrij krachtig.

Over het algemeen is er dinsdag ook nog veel bewolking met van tijd tot tijd regen. Aanvankelijk is het zacht met een graad of 10 en een zuiden- tot zuidwestenwind. Op woensdag kan de wind in de loop van de dag echter naar het noorden draaien en wordt er koelere lucht aangevoerd waarmee de dagen ook droger worden.

Donderdag en vrijdag is het vrij rustig weer met een matige wind en een wisseling van wolkenvelden en zon. Er kan een enkele bui ontstaan, maar een groot deel van de tijd is het droog. De temperatuur valt wat lager uit met overdag 5 tot 8 graden en ’s nachts 1 tot 4 graden.

Ook in het volgende weekend zal het grotendeels droog zijn, zoals het zich nu laat aanzien. Bij een matige westenwind en rond de zeven graden laat mogelijk de zon zich ook nog even zien.