NEDERLAND - Ook de komende week is het weer wisselvalligheid troef met betrekking tot het Nederlandse winterweer. Waar het in de eerste helft van de week nog fris is met kans op nachtvorst daar gaat later de temperatuur weer omhoog met veel wind en nattigheid.


Maandag is het in eerste instantie in vrijwel het gehele land droog bij een temperatuur van 2-4 graden. Hierbij wisselen zon en wolken elkaar af. In de middag neemt de buienkans toe, met lokaal wat natte sneeuw, en kan de temperatuur naar het nulpunt zakken.

Ook dinsdag geeft een dergelijk beeld, al is het langs de westkust iets zachter met pakweg 5 graden. Ook nu is het in de ochtend droog en stijgt gedurende de middag de kans op (winterse) buien.

Op woensdag komt de temperatuur iets hoger uit (pakweg 4 tot 7 graden) en dit lijkt een overgangsdag naar zachter weer met wind en regen al blijft het op de woensdag zelf nog droog.

Vanaf donderdag volgt de nattigheid. Bij een temperatuur van 8-10 graden, in het zuiden zelfs nog wat hoger, volgt er behoorlijk wat regen waarbij ook de wind uit het zuidwesten behoorlijk aantrekt.

Ook de vrijdag wordt onstuimig met aan de westkust een stevige wind. Ook nu is er de gehele dag kans op regenbuien.

De wisselvalligheid zet door in het weekend. Zaterdag is het nog steeds 6 tot 8 graden, weliswaar met minder regen dan de dagen ervoor. Vanaf zondag lijkt het weer wat koeler te worden en gaan we weer richting de nachten met wat vorst.