NEDERLAND - Na een aantal mooie zonnige dagen kregen we op zondag hier en daar met wat neerslag te maken. Het is de voorbode van een wisselvallige eerste augustus week, met soms wat buien, gevolgd door warm weer en verolgens weer verkoeling.


Op maandag vallen er ook nog enkele buien. Er is vrij veel bewolking, maar in de loop van de dag trekken de meeste buien weg en breekt de zon vaker door. Het wordt 20 tot 25 graden. De westenwind neemt daarbij in kracht af en is op de meeste plaatsen zwak.

Dinsdag krijgen we een vleugje van de hittegolf van Centraal-Europa mee. Het wordt op sommige plekken tropisch warm. In het noorden en de westkust ligt de temperatuur rond de 25 graden en is er wat meer bewolking, ook een bui is wederom niet uitgesloten. Elders in het land kan het richting de dertig graden gaan.

Een dag later, op woensdag kan het op sommige plekken zelfs nog warmer worden met temperaturen langs de kust en in het noorden van rond de 28 graden en verder in het land zelfs tot (ruim) boven de dertig graden.

Vanaf donderdag draait de wind van de zwoele zuidwesthoek naar de frisse noordwesthoek. Donderdag is het nog warm met 20 tot 28 graden van noord naar zuid. Er trekken dan enkele regen- en onweersbuien over het land die de warmte verdrijven.

Vanaf vrijdag gaan de temperaturen flink naar beneden, het wordt in de middag 19 tot 24 graden. Daarbij wisselen zon en wolken elkaar af en blijft het zo goed als droog.

In het weekend gaat de temperatuur bij een zwakke noordelijke wind dan weer iets omhoog met tempearturen van 22 tot 25 graden en dit lijkt de voorbode van een stabiele zomerweek die daarna volgt.