DE BILT - Na een zacht en zonnig herfstweekend blijft het ook de komende week nog zeer zacht voor de tijd van het jaar. Maandag wordt eveneens een mooie herfstdag, maar de dagen erna zal de buienkans geleidelijk stijgen. Met temperaturen tussen de 12 en 14 graden mag men echter niet klagen voor half november.


Net zoals in het weekend op veel plaatsen het geval was zal de maandag beginnen met mist en nevel. Zo gauw die wegtrekken breek op meerdere plaatsen het zonnetje door. In de noordelijke kant van het land wordt het zo'n 13, 14 graden en in het zuidoosten kan het zelfs oplopen naar 16,17 graden.

Waar de normale temperatuur in november rond de 10,11 graden ligt blijft het ook vanaf dinsdag zacht. Wel neemt de bewolking toe en daarmee gedurende de dag ook de buienkans. De wind is zwak tot matig en komt uit het zuidoosten.

Ook woensdag is de zon maar weinig te zien al blijft het grotendeels droog. Slechts lokaal kan een enkel buitje vallen en het blijft rond de 13, 14 graden.

Donderdag kan nog wel eens de meest regenachtige dag worden als met een zuidwestelijke wind een storing over het land trekt. De verwachting is dat in de middag de zon her en daar zal doorbreken.

Vrijdag en in het weekend blijft het zacht en wisselvallig met nachtelijke temperaturen van een graad of 7 en overdag nog altijd zo'n 14 graden. De zwakke tot matige wind blijft uit het zuiden of zuidwesten komen.