HEERHUGOWAARD - Op 5 augustus is het weer zover. De meest populaire sportcompetitie van Nederland gaat van start. Tijd om na te gaan wat er gebeurt in voetballand, en hoe de start door de KNVB geregeld werd.


De eerste aftrap wordt gegeven in Friesland. Heerenveen ontvangt Sparta Rotterdam voor de eerste wedstrijd van het seizoen. De volgende dag komt titelverdediger Ajax aan de start. De kampioen reist af naar het Zuiden van het land om tegen Fortuna Sittard te spelen. Voor deze ploegen start de competitie al direct met een ‘David en Goliath’ strijd. De winnaar van vorig seizoen tegen de ploeg die bijna degradeerde.

Voor de gokkende sportliefhebbers onder ons, is het ook meteen het uitgelezen moment om te bekijken of er ook wat interessants te scoren valt als ze bij het sportwedden de BetCity bonus code inzetten. Maar ook al is er een gratis bonus te krijgen, willen we je toch aanraden om voorzichtig met het wedden om te springen. Lees zeker de aanbevelingen over verantwoord gokken op de webpagina van je bookmaker.

Er zijn drie nieuwkomers in de Eredivisie: FC Volendam, FC Emmen en Excelsior Rotterdam. Deze laatste zorgt dat alle drie de profteams uit Rotterdam opnieuw tegen elkaar strijden in de hoogste competitie van Nederland. Veel gebeurde er nog niet op de transfermarkt bij onze ploegen in eredivisie. Alle teams zullen met gelijkaardige bezetting aan de start deelnemen.

Ondertussen verdwenen er drie andere ploegen naar de Keuken Kampioen Divisie. Willem II, Heracles en PEC Zwolle verlaten de Eredivisie na een nek-aan-nekrace in die degradatiestrijd.

Wie weet kunnen één of meerdere teams zich dit seizoen opnieuw bewijzen en opnieuw een plaatsje in de Eredivisie veroveren. Om het volledige programma afgewerkt te krijgen zullen tijdens de competitie alle teams ook wedstrijden op zaterdag om 16:00 moeten spelen. Dat is omdat er rekening wordt gehouden met alle internationale toernooien. Daarnaast is er ook nog het nationale bekerkampioenschap en de schaal Johann Cruyff die moeten afgewerkt worden.

Op 21 november begint het belangrijkste voetbaltoernooi ter wereld. In Qatar wordt dan gevoetbald voor de wereldcup in het WK-voetbal. Het toernooi loopt tot 18 december. Tijdens die periode zullen er geen wedstrijden in Eredivisie gespeeld worden. De eerste speelronde eindigt op 13 november en wordt pas hervat op 7 januari 2023. Na het WK gaat namelijk de jaarlijkse winterstop in. Veel spelers zullen die rustperiode goed kunnen gebruiken na een goedgevulde eerste helft van de competitie.