Iedere dag na het opstaan, bedenk je wat je gaat aantrekken. Je accessoires stem je af op de kleding die je aandoet en natuurlijk trek je bijpassende schoenen aan om je outfit compleet te maken. Voordat je de deur uitgaat of klaar bent om te vertrekken, is er nog een belangrijk aandachtspunt. Je gaat namelijk pas compleet verzorgd de deur uit als je tijd en aandacht hebt besteed aan de dagelijkse verzorging. Bekijk daarom onderstaande tips die van pas komen als je helemaal tiptop de deur uit wilt stappen.


1. Kies de beste verzorgingsproducten

De basis voor de beste versie van jezelf begint bij het verzorgen van je lichaam met extra aandacht voor je gezicht, handen en voeten. Daarom is het belangrijk om van de verzorging een ritueel te maken. Het is aan te raden om daarbij van de beste verzorgingsproducten gebruik te maken. Denk niet alleen aan een gezichtscrème voor de dag, maar ook voor de nacht en kies uiteraard de beste haarproducten en een fijne bodylotion.

Mooi en relaxt

Verder is het ideaal om een gezichtsreiniger te gebruiken en met regelmaat je huid te scrubben. Naast dat een gezichtsmasker goed is voor je huid, is het ook een fijn moment om even te ontspannen. Wil je jouw handen of voeten extra vertroetelen, dan zijn ook daar speciale maskers voor verkrijgbaar. Stel voor jezelf een lijstje op met verzorgingsproducten die niet mogen ontbreken in de dagelijkse verzorging. Voeg daar vervolgens nog speciale verzorgingsproducten aan toe om je huid en haar extra te verwennen.

2. Denk aan je make-up en parfum

Je ziet er frisser, jonger en aantrekkelijker uit als je make-up draagt. Ben je normaal geen fan van make-up, begin dan eenvoudig door bijvoorbeeld je wenkbrauwen bij te tekenen, mascara op te doen of van een oogpotloodje gebruik te maken. Je kan ook een lipstick opdoen die niet meteen opvalt of van een lipgloss gebruikmaken. Er zijn wat dat betreft allerlei verschillende soorten make-up artikelen om je voordeel mee te doen. Daarnaast is er natuurlijk de finishing touch met het opdoen van een heerlijk geurtje. Sla wat dat betreft in een keer je slag met de aankoop van parfum en cosmetica bij parfumdreams. Er zijn wat dat betreft een aantal basisartikelen die van pas komen bij het aanbrengen van make-up.

Basis voor make-up

Begin met het aanbrengen van een dagcrème. Zo zie je dat gezichtsverzorging en cosmetica aanvullend op elkaar werken. Je huid dient goed gehydrateerd te zijn om met je make-up optimaal te shinen. Het is daarbij aan te raden om een dagcrème met SPF te gebruiken, zodat je huid tegen de zon beschermd is. Overigens zijn er verschillende soorten dagcrèmes voor uiteenlopende huidtypen. Zo zijn er verzorgende crèmes voor een droge huid, vette huid of gevoelige huid.

De hele dag door

Wil je er de hele dag nadat je de deur uit bent gestapt goed uitzien, dan is het belangrijk om een primer aan te brengen. De foundation die je er daarna opdoet, blijft op deze manier mooi egaal en lang zitten. Heb je donkere kringen onder je ogen, dan werk je deze gemakkelijk weg met een concealer. Als finishing touch pas je nog een gezichtspoeder toe en voor wat extra kleur op je gezicht gebruik je een blush.

3. Breng je haar in model

Het is om er goed verzorgd uit te zien van belang om je haar in model te brengen. Daarbij maakt het niet uit of je lang haar hebt of kort haar als je er maar aandacht aan besteedt. Wil je bijvoorbeeld wat meer volume in je haar aanbrengen? In dat geval zijn er speciale haarverzorgingsproducten beschikbaar en is het ideaal om een föhn te gebruiken. Er zijn föhns met een volumenborstel die je haar extra volume geven. Is het de bedoeling dat je haar er zo stijl mogelijk uitziet? Gebruik in dat geval een stijltang om je haar op de perfecte manier te stylen. Zo zijn er natuurlijk ook speciale krultangen die geschikt zijn om je krullende haardos een ideale look te geven.

Haar niet gewassen?

Ben je iemand die niet iedere dag het haar wast dan zijn er andere tips om je haar in model te brengen. Bij een kort kapsel is het gemakkelijk om wax te gebruiken in combinatie met een haarspray die voor een glanzende look zorgt. Heb je langer haar dan is het onder meer mogelijk om met volumeproducten je haar mooi in model te krijgen. Het is tegenwoordig overigens ook populair om een droogshampoo te gebruiken, maar doe dat niet te vaak. Mocht je niet tevreden zijn over je kapsel, breng dan een bezoek aan de kapsalon of overweeg om hairextensions te laten aanbrengen.

4. Kleed je naar de gelegenheid

Naast de aandacht voor verzorging van je lijf, huid en haar is het belangrijk om je naar de gelegenheid te kleden. Je gaat goed verzorgd de deur uit naar je werk, maar wil natuurlijk ook tijdens een etentje of avondje uit perfect voor de dag komen. Daarom is het altijd aan te raden naar de gelegenheid en setting te kijken om te bepalen welke kleding je aantrekt. Zo zit je altijd goed en vergeet je bijpassende accessoires dan natuurlijk niet om het helemaal compleet te maken.