HEERHUGOWAARD - Zijn jij en je partner momenteel druk bezig met de bruiloftsplanning? Dan heb je vast al gemerkt dat dit een flinke klus is. Bij het plannen van een bruiloft komt namelijk veel kijken. Of je nu dichtbij je bruiloft wilt vieren en dus gaat trouwen in Alkmaar of kiest voor een geheel andere locatie: je moet aan veel dingen denken. Van het maken van de gastenlijst en het regelen van de trouwleveranciers tot het perfecte bedankje uitkiezen voor de bruiloft: het hoort er allemaal bij. Hoewel het natuurlijk pas later in de bruiloftsplanning hoeft te gebeuren, zijn bedankjes voor de bruiloft een echte aanrader. Maar hoe kies je het perfecte bedankje uit? Wij helpen je op weg en zetten wat tips op een rij!


Zoek binnen jullie budget
Als jij en je partner momenteel middenin de bruiloftsplanning zitten, is de kans groot dat jullie voor de verschillende onderdelen een bepaald budget hebben opgesteld. Ook voor de bedankjes voor de bruiloft is dit handig om te doen. En nee, je hoeft natuurlijk ook weer niet een gigantisch budget te besteden aan de bedankjes. Er zijn tenslotte wel belangrijkere onderdelen van de bruiloft die geregeld moeten worden. Kijk dus goed naar wat jullie budget is en ga binnen dit budget op zoek naar het ideale bedankje. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Probeer er in ieder geval voor te zorgen dat jij en je partner bij de gasten een glimlach op het gezicht toveren!

Kijk naar de stijl van je bruiloft
Om het ideale bedankje uit te kiezen voor jouw bruiloftsgasten, is het goed om te kijken naar de stijl die jij en je partner hebben aangehouden voor de bruiloft. Hebben jullie gekozen voor een intieme bruiloft, of willen jullie juist groots uitpakken? En houden jullie het klassiek, of gaan jullie voor een themabruiloft? Mochten jullie een bepaalde stijl aanhouden van de bruiloft, is het leuk om dit telkens te laten terugkomen. Dit geldt dus ook voor de bedankjes, zorg ervoor dat dit bij de rest van de bruiloft past. Zo vormt het een mooi geheel en zullen jij en je partner een goede indruk achterlaten.

Wees creatief
Wil je er zeker van zijn dat je een goede indruk achterlaat bij de gasten van de bruiloft? Dan is het een aanrader om lekker creatief te zijn. Probeer niet te gaan voor een standaard bedankje, maar probeer juist uit te pakken. En dit hoeft niet meteen te betekenen dat je hier veel geld aan moet uitgeven. Zorg ervoor dat het bedankje persoonlijk is, zodat het echt bij jou en je partner past en niet als standaard wordt gezien. Door creatief en persoonlijk te zijn kun je veel beter een boodschap overbrengen en dat is natuurlijk een fantastisch einde van de gehele bruiloft.

Als je op dit moment nog maar net begonnen bent met het plannen van de bruiloft, is het natuurlijk eerst aan jou en je partner de taak om de belangrijkste onderdelen van de bruiloft te regelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het definitief samenstellen van de gastenlijst en het kijken naar populaire steden om in te trouwen. Als de grootste onderdelen van de planning erop zitten, kun je gaan nadenken over de bedankjes. Met bovenstaande tips kun je hiermee al een eind komen!