HEERHUGOWAARD - De afgelopen jaren zijn de prijzen van een internetabonnement behoorlijk gestegen. Een gemiddeld huishouden in Heerhugowaard betaalt zonder korting tussen de 60 en 80 euro per maand voor het internetabonnement. Er zijn dan ook verschillende manieren om te besparen op internet in Heerhugowaard. Dat kan vooral door te kiezen voor een overstap naar een andere provider, meerdere abonnementen bij een provider te bundelen, of door gebruik te maken van combinatiekortingen. Ook is het belangrijk om de bestaande internetverbinding eens goed tegen het licht te houden.

Besparen op een internetabonnement in Heerhugowaard

Een internetabonnement in Heerhugowaard kan behoorlijk in de papieren lopen. Hoe hoog de kosten per maand precies liggen, is afhankelijk van het aanbod. Inmiddels is het in de meeste wijken in de regio mogelijk om een abonnement met glasvezel af te sluiten. Ook is het in sommige gevallen nog mogelijk te kiezen voor een DSL-verbinding. Daarnaast levert ook Ziggo middels de kabelverbinding. Je kunt ervoor kiezen om je abonnementen onder te brengen bij één provider, voor meer korting. Er zijn meer mogelijkheden om te besparen op je internetabonnement dan je denkt.

Breng je abonnementen onder bij één provider

Heb je een mobiel abonnement en ook een televisieabonnement? Breng al deze abonnementen dan onder bij één provider. Het is doorgaans goedkoper om één pakket af te sluiten dan als je verschillende pakketten bij meerdere providers afsluit. Zo betaal je maar één keer administratiekosten of aansluitkosten. Daarnaast is het ook mogelijk om vast bellen samen te brengen tot één pakket.

De keuze uit DSL, kabel of glasvezel

In Heerhugowaard heb je de keuze tussen DSL, kabel en glasvezel. De huishoudens die een glasvezelverbinding hebben, hebben soms al bericht ontvangen dat het afsluiten van DSL binnenkort niet meer mogelijk is. Via ProviderCheck kun je zien welke verbindingen in jouw buurt mogelijk zijn. DSL is vaak de goedkoopste optie, maar niet even stabiel en snel. Om deze reden is overstappen op glasvezel vaak net zo goedkoop als het kiezen van een DSL-verbinding. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor een kabelverbinding. Die verbinding is vaak duurder en meestal is er maar één aanbieder per adres. Je doet er dus goed aan de verschillende technieken met elkaar te vergelijken.

Kies de juiste noodzakelijke snelheid

Met de komst van glasvezel is de gemiddelde snelheid van een internetabonnement behoorlijk toegenomen. Toch doe je er goed aan je (huidige) internetverbinding goed onder de loep te nemen. Het kan voordelig zijn om te kiezen voor een internetabonnement met een hogere snelheid. Hierbij geldt door de bank genomen: hoe hoger de snelheid, hoe hoger de maandelijkse kosten. Bekijk daarom eens goed of je zo’n hoge snelheid wel echt nodig hebt. Uit onderzoek van TROS Radar blijkt dat veel huishoudens sneller internet hebben afgesloten dan nodig. Als je alleen mailt en surft, kun je met een minimaal abonnement van 50 Mbps prima uit de voeten. Kijk je regelmatig hoge kwaliteit content in 4K of ben je een gamer, dan is een internetverbinding rond de 100 tot 150 Mbps beslist aan te raden.

Zijn er meerdere personen in jouw huishouden die tegelijkertijd veel van het internet vragen, dan heb je ook een snellere verbinding nodig. Het heeft vaak geen zin om het duurste abonnement te kiezen. De snelheid is dan wel hoger, maar dit heeft verder geen invloed op de stabiliteit van de verbinding. Wil je besparen op je internetverbinding, dan is het belangrijk om te kiezen voor de juiste snelheid.

Overweeg een internetabonnement zonder televisie

Kijk je eigenlijk nooit televisie? Dan kun je bij de meeste providers in Heerhugowaard ook kiezen voor een snel internetabonnement zonder televisie. Deze abonnementen worden ook wel ‘Internet Only’ genoemd. Dat betekent dat je alleen een internetabonnement afsluit, zonder dat je er een televisiepakket bij afneemt. In de meeste gevallen ben je dan stukken voordeliger uit. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om andere streamingdiensten te gebruiken die in de maand vaak voordeliger zijn. Voor het gebruik van deze diensten heb je alleen een internetverbinding nodig. Zo kun je tientallen euro’s per maand besparen.

Wordt er in het huishouden bijvoorbeeld alleen Netflix of Videoland gekeken, dan is een televisieabonnement niet nodig. Het is dan wel belangrijk om de prijzen van deze abonnementen met elkaar te vergelijken. Kijk je wel vaak RTL4 of SBS6? Sluit dan een zenderpakket samen met je internetabonnement af. Slim bekeken, zouden wij zeggen!

Kies voor een basis zenderpakket

Wil je de mogelijkheid hebben om de landelijke en commerciële zenders te bekijken, maar kijk je verder amper TV? Dan is een uitgebreid zenderpakket niet nuttig. Het kan heel aantrekkelijk zijn om een uitgebreid zenderpakket te kiezen, maar daar betaal je per maand ook wat meer voor. Als je alleen kijkt naar een paar zenders en de opnamefunctie - die 5 euro per maand extra kost - verder toch nooit gebruikt, dan kun je beter overstappen naar een abonnement zonder al deze extra’s. Op die manier kun je meestal toch al snel 10 euro per maand besparen. Kijk daarbij ook naar het aantal TV-ontvangers in huis. Binnen je abonnement betaal je namelijk een vergoeding per ontvanger. Is die televisie op de slaapkamer wel echt nodig?

Voordeel dankzij het combineren van abonnementen

Ten slotte is het bij de meeste providers mogelijk om te combineren met je mobiele abonnement (met toestel of Sim Only) en internet, tv en vast bellen. In de meeste gevallen krijg je dan een combinatievoordeel. Bijvoorbeeld extra data op je mobiele abonnement of een vaste korting per maand op al je abonnementen. Meestal kun je mooie kortingen en extra’s verwachten. Bovendien heb je een vast aanspreekpunt voor alle diensten. Combineren kan dus zeker lonen!