HEERHUGOWAARD - Zolang de temperatuur aangenaam is, kun je een feest prima buiten laten plaatsvinden. Wat is een betere omgeving voor een buitenfeest dan een weelderige tuin? Dit zijn vier ideeën voor een tuinfeest dat een blijvende indruk op je gasten zal achterlaten.


1. Kies een thema

De charme van een tuinfeest zit vaak in de tuin zelf, maar dat betekent niet dat je geen thema voor je feest kunt kiezen. Hiermee geef je een geheel eigen draai aan je feest of kun je degene voor wie je het feest organiseert in het zonnetje zetten.

Populaire thema's voor tuinfeestjes zijn vintage theekransjes, boho en Alice in Wonderland. Welk thema je ook kiest, zoek decoraties die erbij passen. Hier vind je veel ideeën.

2. Focus met decoraties op plekken waar ze de grootste visuele impact hebben

Een buitenlocatie schittert vaak al van zichzelf, dus denk na over de plekken waar decoraties de grootste visuele impact zullen hebben. Bijvoorbeeld op eettafels, statafels of het buffet.

Bij een tuinfeest passen gebloemde tafelkleden en servetten, een imposant bloemstuk en een veldboeket in een opvallende vaas. Haal vintage servies of kleurrijk glaswerk tevoorschijn en neem de tijd om je tafel te stylen.

3. Zorg voor sfeervolle verlichting

Tuinfeesten kunnen prima bij daglicht plaatsvinden, maar 's avonds krijgen ze meer sfeer. Vooral als je voor sfeervolle verlichting zorgt. Denk aan snoerlampjes of lampions die in bomen of aan een afdak hangen.

Lantaarns, fakkels en waxinelichtjes zijn geweldige tafeldecoraties en je kunt ze eveneens gebruiken om een pad te verlichten. Kies voor zachte verlichting of gebruik kleurrijke verlichting voor een feestelijke stemming.

4. Fingerfood of complete maaltijd

Fingerfood is perfect voor een buitenfeest. Dan kunnen je gasten iets pakken en ervan genieten terwijl ze praten, buitenspelletjes spelen of ontspannen in de zon.

Denk bij fingerfood aan vlees- en kaasplankjes of schotels met snacks. Bijvoorbeeld popcorn of gemengde noten. Dit werkt goed voor een brunch of lunch. Verse fruit- en groentesticks zijn ook ideaal, vooral met een mix van dipsausjes.

Je kunt natuurlijk ook een BBQ regelen of een complete maaltijd serveren via een lopend buffet. Om het eten warm te houden, kun je een au bain marie kopen.