HEERHUGOWAARD - Een noviteit bij FC Marlène. Vanaf het nieuwe seizoen heeft de Heerhugowaardse zaalvoetbalclub een vrouwen- en meidentak en niet zo maar één. De hoofdmacht gaat uitkomen in de hoogste klasse van het vrouwenzaalvoetbal, de landelijke eredivisie. Deze wending is de uitkomst van de overstap van de prestatiegerichte vrouwen- en meidenteams van Reiger Boys naar de blauwwitten.


Naast de A-selectie komt er ook een aantal, zeer talentvolle, jeugdteams over die uitkomen in de regionale jongenscompetities. Hoofdtrainster Monique van der Rijst: “Ik ben hier heel trots op. We zijn er al langere tijd mee bezig om te zorgen dat wij op een plek thuiskomen waar zaalvoetbal en presteren op één staan. FC Marlene is een club met een rijke historie en een enorme aantrekkingskracht.”


De Heerhugowaarders hebben in een ver verleden een recreatief vrouwenteam gehad. Het lag niet direct voor de hand om hier opnieuw mee te starten. De club steekt met een kleine groep mensen immers veel tijd in de prestatieve mannenkant en bovendien vindt er een herstructurering plaats. Zo neemt voorzitter Ad Molenaar na dertig jaar afscheid. Een hele nieuwe afdeling overnemen had daarom niet direct prioriteit. “ Gelukkig hebben we kunnen overtuigen. Onze organisatie staat, we zijn grotendeels zelfvoorzienend. Misschien heeft een warm pleidooi van Jeroen Wester en Peter Rozenbeek wel het laatste zetje gegeven”, aldus Van der Rijst die afgelopen seizoen met haar selectie de play-offs behaalde.

Scheidend clubaanvoerder Peter Rozenbeek: “Dit is een mooie versterking van onze vereniging. Het vrouwenvoetbal zit in de lift en maakt stappen. Ik ben er zelfs van overtuigd dat wij wat van onze nieuwe afdeling kunnen leren."

Op de website van FC Marlène noemt men het een warm welkom voor de dames!

Reiger Boys had een dag eerder laten weten afscheid te nemen van de zaalvoetbaltak.