HEERHUGOWAARD - Het trainersduo Raoul Polnaja en Edward van Gils, laatstgenoemde is vooral bekend als "Godfather van het straatvoetbal", hebben de selectie afgelopen maandag geïnformeerd dat ook zij aan het einde van het seizoen FC Marlène zullen gaan verlaten. Eerder werd al bekend dat hoofdtrainer Jeroen de Groot en zijn assistent Carlo van der Waals na dit seizoen vertrekken bij de Heerhugowaardse zaalvoetbalclub.

Gebrek aan een duidelijk toekomstperspectief alsmede het plotseling opstappen van het toenmalig bestuurslid voetbalzaken Marcel van Veen hebben beiden er toe gebracht om ook over hun eigen toekomst na te gaan denken waarna zij als eerste voorzitter Ruud Nolten van hun besluit op de hoogte hebben gebracht.


Drie jaar lang stonden Polnaja/Van Gils aan het roer bij FC Marlene 2 en met veel kunst en vliegwerk dit opleidingsteam weten te behouden voor de 1ste Divisie. Dit seizoen doen zij dat met voornamelijk veel eigen jeugdspelers en timmert het team goed aan de weg als het gaat om de ontwikkeling van deze spelers en kloppen er een aantal al aan de deur van het 1ste elftal.

De doelstelling is om het seizoen in stijl af te sluiten, met handhaving in de 1ste divisie en spelers verder klaar te stomen voor het vlaggenschip.

Wat beide trainers gaan doen is nog niet bekend, maar dat ze aan het zaalvoetbal verbonden blijven in welke hoedanigheid dan ook is geen geheim.