HEERHUGOWAARD - Bo van Wetering speelt de komende twee seizoenen voor de Deense topclub Odense HC. De 21-jarige Heerhugowaardse komt over van het Duitse TuS Metzingen waar ze sinds 2019 speelt.


De hoekspeelster van Oranje, die dit seizoen in de Duitse Bundesliga al 54 keer scoorde in tien wedstrijden, tekende in Denemarken een contract voor twee seizoenen met een optie voor een derde seizoen. Van Wetering wordt in Odense de vierde Nederlandse speelster. Tess Wester, de eveneens uit Heerhugowaard afkomstige keepster van Oranje, speelt al sinds 2018 voor de Deense club. Ook Lois Abbingh en Dionne Housheer komen uit voor Odense. Met Housheer speelde Van Wetering nog enige tijd samen bij VOC. Eerder deze week werd bekend dat streekgenoot Nycke Groot, uit Alkmaar, na dit seizoen stopt bij Odense.

Bo van Wetering begon haar handballoopbaan bij Tornado in Heerhugowaard. Na een jaartje VZV en drie jaar SEW speelde ze van 2016 tot 2019 bij VOC in Amsterdam. In het seizoen 2018-2019 werd Van Wetering uitgeroepen tot grootste talent van de Eredivisie.

Na dat seizoen vertrok de Heerhugowaardse naar Duitsland om uit te komen voor Tus Metzingen. Daar maakte ze een uitstekende indruk ondanks dat haar eerste seizoen vroegtijdig werd afgebroken door de corona-crisis. Ook dit seizoen is de snelle hoekspeelster, die deel uit maakte van de gouden Oranje-selectie tijdens het WK van 2019 in Japan, goed op dreef. Op Handbal Inside laat de Heerhugowaardse weten verguld te zijn met de overstap naar Denemarken. “Toen ik hoorde van de interesse van Odense HC was ik meteen enthousiast. Een grote club met heel veel mogelijkheden. Natuurlijk is het ook heel leuk om met Lois Abbingh, Tess Wester en Dione Housheer te gaan spelen.”